Γεύσεις

Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

recipe main akis petretzikis xtapodi me kofto makaronaki site - Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ούζο
  • 340 γρ. χταπόδι κονσέρβα
  • θυμάρι φρέσκο, 4-5 κλωνάρια μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε πολύ λίγο ακόμα, για μισό λεπτό περίπου.
  • Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τις 2 κονσέρβες χταπόδι και τα ζυμαρικά.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι δεν θέλει όμως πολύ γιατί η σάλτσα από το χταπόδι είναι ήδη πικάντικη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν  μέχρι η σάλτσα να δέσει 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

 

Πηγή: akispetretzikis.com