Λάρισα, Πολιτισμός

Εικαστική παράσταση στο Γενί τζαμί

5 - Εικαστική παράσταση στο Γενί  τζαμί

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Open Νights που διοργανώνει η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με θέμα τη ΣΚΙΑ στο Γενί τζαμί, παρουσιάζζεται το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 9:30 μμ μία εικαστική παράσταση που πραγματεύεται την έννοια της ελευθερίας.

Το “nest-one route to freedom’’ είναι ένα τρισδιάστατο κόμικ που αγγίζει την αισθητική των ιαπωνικών comics manga. Οι performers βρίσκονται σε μια άμεση και διαρκή διάδραση με τα αντικείμενα και τις κατασκευές που συνθέτουν τον σκηνικό χώρο.
Ζωντανεύουν τα καρέ του κόμικ, κινούμενες ανάμεσα στις έννοιες του εγκλωβισμού και της απελευθέρωσης. Ταξιδεύουν μόνες τους, αλλά δεν συναντιούνται ποτέ στο σκηνικό χωροχρόνο, καθώς στην πραγματικότητα αποτελούν τον ίδιο χαρακτήρα.
Τρία από τα πέντε καρέ του τρισδιάστατου κόμικ ξαναζωντανεύουν τώρα μέσα στο τέμενος, για να γράψουν ξανά την ιστορία της Jiyū.

banner-web

Διάρκεια: 25’

Συντελεστές
Χορογραφία : Δέσποινα Καπουλίτσα
Σκηνικά-κοστούμια: Ελίζα Μοσχοπούλου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σάκης Αμπατζίδης
Σχεδιασμός φώτων: Βαγγέλης Ξώνογλου
Βοηθός χορογράφου: Σόνια Ντόβα
Χορεύουν: Δανάη Χριστακάκου, Ευανθία Σωφρονίδου, Δέσποινα Καπουλίτσα

Είσοδος ελεύθερη

Μasterclass στο Μύλο του Παππά
Την Κυριακή 11 Μαρτίου από 10:00 -12:00 το πρωί ατο Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί masterclass σύνθεσης από τη χορογράφο Δέσποινα Καπουλίτσα εστιασμένο στα εργαλεία δόμησης της χορογραφίας του ‘’nest- one route to freedom’’.
Κόστος: 12 ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: offartdance@gmail.com και τηλ 6908601999