Λάρισα, Πολιτισμός

«Κεντάμε το παραδοσιακό ψωμί των Χριστούγεννων»

thumbnail DSC06059 - «Κεντάμε το παραδοσιακό ψωμί των Χριστούγεννων»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών για τα Χριστούγεννα, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας βγαίνει από το καθιερωμένο του πρόγραμμα και δίνει ραντεβού με τους μικρούς φίλους στο Πάρκο των Ευχών.

Καθημερινά άνθρωποι του Μουσείου θα βρίσκονται στο Παιχνιδόκουτο  περιμένοντας σχολεία για χριστουγεννιάτικα εργαστήρια.thumbnail DSC06056 Αντιγραφή - «Κεντάμε το παραδοσιακό ψωμί των Χριστούγεννων»

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα παίρνουν πληροφορίες για την παράδοση και τους συμβολισμούς του ψωμιού των Χριστουγέννων και στη συνέχεια θα συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, φτιάχνοντας το παραδοσιακό Χριστόψωμο, στολίζοντάς το  με φαντασία και εορταστική διάθεση.thumbnail DSC06058 Αντιγραφή - «Κεντάμε το παραδοσιακό ψωμί των Χριστούγεννων»

Η ζύμη για τα εργαστήρια είναι προσφορά του Φούρνου Αντωνιάδη, παλαιού φούρνου της Λάρισας.

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!