Citylife, Movie Time, Λάρισα

Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του »Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές»

34 - Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ''Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές"

Η νέα ταινία που όλοι περιμέναν με αγωνία βρίσκεται πλέον στις αίθουσες.

Ο χώρος του κινηματογράφου ήταν από νωρίς γεμάτος παρά την ασταμάτητη,δυνατή βροχή και φυσικά υπήρχε διάχυτη η μυρωδιά του φρέσκου ποπ-κορν που όλοι οι σινεφίλ έχουμε αγαπήσει και αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα ώστε να θεωρηθεί ένας κινηματογράφος επιτυχημένος.

Οι πόρτες ανοίξαν,η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά,τα φώτα έπεσαν και μετά τις καθιερωμένες διαφημίσεις -κάτι σαν μεζέδες,σου ανοίγουν την όρεξη για το τι θα δεις την επόμενη φορά-  η ταινία ξεκίνησε και με απόλυτη ακρίβεια θα τελείωνε δύο ώρες αργότερα.

Murder On The Orient Express Review Image 03 764 430 - Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ''Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές"

Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή στους περισσότερους ,με τον εμβληματικό ήρωα της Άγκαθα Κρίστι, Ηρακλή Πουαρό και διεθνούς φήμης ντεντέκτιβ να καλείται να λύσει μια αινιγματική δολοφονία στον πολυτελές τρένο Orient Express με το οποίο ταξιδεύει.

Η ταινία σύνφωνα και με αξιόλογους κριτικούς του είδους » δεν εκτροχιάζεται, αλλά ούτε και μετατρέπεται –έστω και παροδικά– σε ταχεία του σασπένς.»

Ο Κένεθ Μπράνα διασκευάζει την πρωτότυπη ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ η οποία είχε κυκλοφορήσει το 1974,σεβόμενος από τη μία την παλαιότητα και σημασία του μυθηστορήματος,προσπαθώντας βέβαια να χαρίσει στον θεατή μία πιο φρέσκια άποψη και ματιά.

Murder On The Orient Express Review Image 04 764 430 - Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ''Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές"

Το καστ είναι απόλυτα πρωτοκλασσάτο και με Χολιγουντιανό αέρα κάτι που βοηθά με τις ερμηνείες στις ελάχιστες σκηνοθετικές πρωτοβουλίες του Μπένεθ, όχι με απόλυτη επιτυχία ωστόσο αφού η φιγούρα του Πουαρό δεν έχει κάτι νέο και καινοτόμο να προσθέσει στην επίγευση των θεατών και η ερμηνεία του Τζόνι Ντεπ μάλλον δεν πείθει πως είναι από τις δυνατές τις καριέρας του.

35 - Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ''Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές"

Το τέλος γνωστό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία,όπως ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική η φωτογραφία καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Μια παραγωγή,λαμπερή, βασισμένη σε κάτι θρυλικό για τους λάτρεις του μυστηρίου και του κινηματογράφου με πιο πνευματώση διάθεση.

Murder On The Orient Express Review Image 06 764 430 - Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ''Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές"

Μια ταινία ευκολοχώνευτη και καλογυαλισμένη,μέτριας συνολικής εικόνας αλλά ευχάριστης για να περάσεις ένα ήρεμο απόγευμα στις αγαπημένες αίθουσες του cinema!

Δείτε το trailer :

Βρείτε τις προβολές της ταινίας εδώ :

http://www.victoria-cinema.gr/home

ENJOY!

 

mm
Φύσει αισιόδοξη και με διάθεση προσφοράς ο εθελοντισμός θα μπει στη ζωή της κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων και θα ριζώσει για τα καλά.Ούσα τελειομανής θα δωθεί ολοκληρωτικά σε ό,τι κάνει μέχρι να βεβαιωθεί πως είναι αψεγάδιαστο.Ταξιδεύει αδιάκοπα και αθεράπευτα,φυσικά και όταν αυτό δεν είναι εφικτό,νοητά,λατρεύει με απολυτότητα κάθε έκφανση τέχνης και διακηρύσσει όπου σταθεί την δύναμη της θετικής ενέργειας που ενισχύει την ροή του σύμπαντος.Μεγαλύτερες αδυναμίες,η μητέρα φύση και η άπλετη φωτεινότητα των όντων.Ευγνώμων και ερωτευμένη με τη ζωή,της ορκίζεται πίστη και χαμόγελα ες αεί!