Ειδήσεις, Λάρισα

Εγκαινίασε την Γωνιά Ανακύκλωσης στη Νεάπολη ο Απόστολος Καλογιάννης

prasino simeio 6 - Εγκαινίασε την Γωνιά Ανακύκλωσης στη Νεάπολη ο Απόστολος Καλογιάννης

Την πρώτη πιλοτική Γωνιά Ανακύκλωσης εγκαινίασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νεάπολη.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν χώρο όπου πλέον η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται σε ξεχωριστό ειδικό κάδο για κάθε υλικό όπως πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, ενώ δίπλα θα λειτουργεί βυθιζόμενος κάδος για τα οργανικά απορρίμματα.

Στο χώρο θα υπάρχει από το πρωί μέχρι το απόγευμα υπάλληλος του δήμου που θα κατευθύνει τους πολίτες για τη διαδικασία απόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ για τη διευκόλυνσή τους θα δίνεται και η δυνατότητα να παρκάρουν με το όχημά τους για να μεταφέρουν τα απορρίμματα.

«Το μεγάλο στοίχημα της αυτοδιοίκησης και της χώρας είναι να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής» σημείωσε σε δηλώσεις ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, προαναγγέλλοντας τρία με τέσσερα ακόμη αντίστοιχα «μικρά» πράσινα σημεία στην πόλη, αλλά και ένα μεγάλο στην περιοχή του αμαξοστασίου, σε χώρο τεσσάρων στρεμμάτων στο Κουλούρι. Ο κ. Καλογιάννης συμπλήρωσε πως ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην υπάρχει κοινόχρηστος χώρος χωρίς μία γωνιά ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων έλαβε χώρα και ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, με τη συμμετοχή μικρών παιδιών.