Λάρισα, Πολιτισμός

Τελευταία ταινία στο Σινέ Μύλος!

25 - Τελευταία ταινία στο Σινέ Μύλος!

Με την ταινία «Βερολίνο, Αντίο» ολοκληρώνεται ο κύκλος των προβολών στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος – Μπαρμπής Βοζαλής για το καλοκαίρι 2017.

Η ταινία που θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 21:30, είναι βασισμένη

στο best-seller του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ Βερολίνο, γεια, που στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική, ένα εφηβικό road-movie με το πάθος και την ψυχή του Φατίχ Ακίν.

218132g tschick 01 1024x576 - Τελευταία ταινία στο Σινέ Μύλος!Ο 14χρονος Μάικ Κλίγκενμπεργκ είναι ένας αταίριαστος με το περιβάλλον του νεαρός, που μεγαλώνει σε μια πλούσια, αλλά δυσλειτουργική οικογένεια στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, η μητέρα του Μάικ πηγαίνει για απεξάρτηση, ενώ ο πατέρας φεύγει σε «επαγγελματικό» ταξίδι με τη βοηθό του.

Ο μικρός είναι μόνος στο σπίτι στην πισίνα τους, μέχρι που ένας συμμαθητής του, ο Τσικ, ένας νεαρός ρώσος μετανάστης, εμφανίζεται με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, χωρίς σχεδιασμό ή φόβο. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια.

Σ’ αυτή την ταινία ο Φατίχ Ακίν, με την ανάλαφρη αφήγησή του, κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι στον θεατή, υπενθυμίζοντάς του ότι η ενηλικίωση είναι πολλές φορές μια επώδυνη, αλλά ταυτόχρονα και μια γλυκιά, πολύτιμη και απελευθερωτική εμπειρία.

poster - Τελευταία ταινία στο Σινέ Μύλος!

Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Νεανικού Κοινού  2017

Γερμανία, 2016/ Έγχρωμη/ Διάρκεια: 93 λεπτά

Σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν 

Μουσική: Βινς Πόουπ

Πρωταγωνιστούν: Τρίσταν Γκέμπελ, Ανάντ Μπάντμπιλεκ, Ούβε Μπομ, Ξένια Ασέντζα, Ανγια Σνάιντερ, Νικόλ Μερσέντες Μίλερ

Γενική είσοδος 4 ευρώ.