Θεσσαλία, Λάρισα

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!

201709160934229225 1200x795 1024x678 - ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Η παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων της Λάρισας, «Αέρας, γη, νερό, φωτιά! στοιχεία αχάλαστα», με τη χορευτική ομάδα του Λυκείου που δόθηκε την περασμένη Τρίτη, στο κατάμεστο Κηποθέατρο Λάρισας, χαρακτηρίστηκε κι όχι άδικα «η παράσταση της χρονιάς».

Πίσω, από την παράσταση – υπερπαραγωγή, απόρροια διετούς έρευνας και ατέλειωτων ωρών προετοιμασίας βρίσκεται μια πλειάδα πρωταγωνιστών.

Αρχικά, ο διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης, που ανέλαβε την έρευνα, διδασκαλία και τη σκηνική παρουσίαση της παράστασης. Ακολούθως η χορευτική ομάδα του Λυκείου και όλοι οι χορευτές, που ξεπέρασαν τους τριακόσιους.

Φυσικά οι καταξιωμένοι μουσικοί που πλαισίωσαν την παράσταση: Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο, στη φλογέρα και στο καβάλι, Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο και στο τραγούδι, Γιάννης Παυλόπουλος στο βιολί και στο τραγούδι, Κώστας Δεδούσης στο κλαρίνο, Βασίλης Σαραντινόςστα κρουστά και στο τραγούδι, Βασίλης Αγρόκωστας στο τραγούδι, Θοδωρής Κυριλλίδης στην ποντιακή λύρα, Σπύρος Κούκος στη θρακιώτικη λύρα, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης στην γκάιντα, Τραΐανός Βέλκος στην κορνέτα, Σταύρος Ντούρος στο λαούτο, Κώστας Βλάσης στην κρητική λύρα, Δημήτρης Μπουκόρος στο ακορντεόν.

Eπίσης έλαβε μέρος η Κομπανία Ψαθάδων: Βαγγέλης Ψαθάς, ζουρνάς, Σταύρος Παζαρέντζης, ζουρνάς, Βαγγέλης Ψαθάς, νταούλι.

Σταύρος Ντούρος, λαούτο και Βλάσης Κώστας, λύρα Κρήτης.

Από το Λύκειο των Ελληνίδων τραγούδησαν οι: Μυρτώ Εγγλέζου, Ευαγγελία Νεχαλιώτη, Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Παπαϊωάννου, Αφεντία Ντίνα (απαγγελία), Παναγιώτης Κράιας, Γιάννης Μακρυγιάννης, Νίκος Γκορτσίλας, Χρήστος Ζιώγας και Αντώνης Μπάρμπας.

Την εικαστική επιμέλεια της αφίσας και των εντύπων είχε ο Βάιος Ζητωνούλης.

Τέλος, ακούραστα κι αθόρυβα εργάστηκε όλο το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων της Λάρισας οι κκ. Θέλμα Ζητωνούλη (πρόεδρος), Δήμητρα Αποστολοπούλου (Α’ Αντιπρόεδρος), Άρτεμις Χατζηπούλιου (Β’ Αντιπρόεδρος), Μαρία Παπαπούλιου – Τσιπλακούλη (Γενική Γραμματέας), Ελένη Ζαχαρή (ταμίας) και οι Έφοροι, Θέλμα Ζητωνούλη (Χορού και Δημοσίων Σχέσεων), Ασπασία Γκορτσίλα (Ιματιοθήκης), Ευγενία Πάλλα (Λαογραφίας), Άννα Τσιάρα (Κοινωνικών Εκδηλώσεων), Μαρία Γαργάλα (Εκδρομικού) και οι Συνέφοροι και Μέλη Έφη Γκιόμοση, Γεωργία Καραγιάννη, Θάλεια Κωνσταντοπούλου, Φανή Μπλιώνα, Ιφιγένεια Μπουχλαριώτη, Βάσω Παπαγιάννη, Γιάννα Σαμαρά και Παναγιώτα Σούρλα.

 

Πηγή:larissanet.gr