Λάρισα

Τηλεοπτικά κανάλια Θεσσαλίας: Θα μείνουν μόνο δύο;

1865718 - Τηλεοπτικά κανάλια Θεσσαλίας: Θα μείνουν μόνο δύο;

Από την απόφαση που προκύπτει, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να προκυρήξει 7 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας με αντίτιμο τα 35 εκατομμύρια για 10 χρόνια, θα ακολουθήσει όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr η αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών.

Το αντίτιμο σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 7 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό κρίνεται… αστρονομικό για τα περισσότερα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, αφού οι σημερινοί τζίροι δεν ξεπερνούν το 1.000.000 € για κάθε κανάλι, ενώ τα καθαρά κέρδη είναι αισθητώς λιγότερα.
Παράλληλα τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας θα πρέπει να αποδίδουν κάθε χρόνο ένα ποσό κοντά στα 10.000 ευρώ στο ΕΣΡ – ανάλογα και με την πληθυσμιακή κάλυψη- , ενώ αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες το τέλος συνδρομής στην πλατφόρμα της DIGEA. Πάντως για την περιοχή μας, οι εκτιμήσεις λένε ότι θα μείνουν δύο κανάλια από πέντε που λειτουργούν σήμερα (ASTRA, TV10, TRT, SMILE, ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV).