Fashion & Beauty, Ladies, Shopping

Όλες οι νέες τάσεις στο Piercing που ξεχωρίζουμε

constellation piercings 580b911a511a0  700 - Όλες οι νέες τάσεις στο Piercing που ξεχωρίζουμε

Τι είναι τελικά το piercing; Γιατί δημιουργεί φρενίτιδα στους νέους και στα catwalks;

Το piercing είναι αυτό ακριβώς που λέει η ονομασία. Αστερισμός. Όπως κάθε αστερισμός είναι μοναδικός, έτσι είναι και τα τρυπήματα που θα επιλέξει κάποιος να κάνει. Συνήθως πρόκειται για περισσότερα από τρία και το αποτέλεσμα είναι φρέσκο και μοντέρνο.

Επίσης, είναι ιδανικό για όσες θέλουν ένα chic αλλά ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Όμως όπως κάθε τάση έτσι και το piercing έχει την δική του ιστορική διαδρομή στον χρόνο.. Πάμε να δούμε μια μικρή αναδρομή για αυτό το μεγάλο trend που ήρθε για να μείνει!

Piercing χείλους
Το τρύπημα χείλους είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, ωστόσο μόνο δυο φυλές διαπερνούν τα χείλη τους με κρίκο, η φυλή Dogon του Μαλί και την Νουμπα της Αιθιοπίας. Μεταξύ των Dogon το τρύπημα χείλους είχε θρησκευτική σημασία, πίστευαν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το πνεύμα των προγόνων τους Noomi, οι οποίοι ύφαιναν νήματα από τα δόντια τους αλλά αντί για νήμα έδωσαν την ομιλία στους ανθρώπους.

Piercing αφαλού
Το τρύπημα αφαλού είναι ένα σχετικά σύγχρονο τρύπημα, το οποίο δεν έχει καταγραφεί σε πρωτόγονους πολιτισμούς, ωστόσο ο αφαλός έχει αναγνωριστεί προ πολλού ως μια από τις πρωτογενείς ζώνες. Η εφεύρεση τους μπικίνι το 1953 προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση επειδή άφηνε ακάλυπτη την κοιλιακή χώρα και κατά συνέπεια τον ομφαλό ο οποίος θεωρήθηκε ότι έχει μεγάλη ομοιότητα με τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής. Την δεκαετία του 1980 πολλά top models αλλά και pop stars ξεκίνησαν την μόδα του τρυπήματος του ομφαλού η οποία κρατάει μέχρι σήμερα.

b64e713093ace7798983bc6db5567693 - Όλες οι νέες τάσεις στο Piercing που ξεχωρίζουμεPiercing θηλής
Στα μέσα περίπου του 14ου αιώνα η τότε μόδα πρόσταζε πολύ χαμηλά ντεκολτέ, τόσο χαμηλά ώστε κάποιος μπορούσε να διακρίνει τις θηλές της γυναικάς, επίσης μόδα της εποχής ήταν το ντεκολτέ μέχρι τον ομφαλό! Καταλαβαίνετε ότι κάτι έπρεπε να εφευρεθεί ώστε να κρατάει το φόρεμα στη θέση του ώστε να μην μετακινείται με την παραμικρή κίνηση και να αποκαλύπτεται έτσι μεγαλύτερο μέρος του μαστού από το επιθυμητό, γι αυτό το λόγο λοιπόν τρυπούσαν τις θηλές τους και με μικρές αλυσίδες ή κρίκους κρατούσαν τον κορσέ στη θέση του…

Piercing λοβός αυτιών
Το τρύπημα αυτιού ήταν η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εφαρμόσει body piercing, κυρίως λόγω της ευκολίας που γίνεται. Το παλιότερο μουμιοποιημένο σώμα στον κόσμο βρέθηκε κατεψυγμένο το 1991, οι αναλύσεις που έγιναν έδειξαν ότι το σώμα ήταν άνω των 5000 ετών – είχε τρυπημένα αυτιά και τα ανοίγματα είχαν διευρυνθεί σε διάμετρο 11mm!

Nose piercing
Ο Leonardo Da Vinci έλεγε πως η μύτη καθορίζει το ύφος ολόκληρου του προσώπου… Τρύπημα μύτης παρατηρήθηκε πρώτη φορά στην Μέση Ανατολή περίπου 4000 χρόνια πριν. Αναφέρεται στην Βίβλο στη Γένεση όταν ο Αβρααμ ζήτησε από έναν υπηρέτη του να βρει γυναίκα για τον γιο του και σαν δώρο της έδωσαν ένα «δαχτυλίδι μύτης».

348c9f45f07e32818db7080ddeac7719 double nose piercing medusa piercing - Όλες οι νέες τάσεις στο Piercing που ξεχωρίζουμε

Επιστροφή στην νέα σεζόν και τις νέες τάσεις που έχω να σου προτείνω πριν τρυπήσεις τα αυτιά σου..

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν μας ανοίγει την όρεξη για πολλές αλλαγές και για ριζική ανανέωση του στιλ μας – πολύ λογικό το βρίσκω, βέβαια. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι κυριαρχούν τα σετ στα σκουλαρίκια, δηλαδή γύρω στα 4-5 pieces, προορισμένα να ταιριάξουν όλα μαζί σε ένα αφτί. Επίσης, δεν λείπει και το Mix And Match, για πιο minimal αποτέλεσμα.

  • Όχι στην απόλυτη συμμετρία : Όπως θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ, σκουλαρίκια που συνδέουν 2-3 τρύπες με αλυσίδα είναι στις must – piercing επιλογές σου.
  • Λέμε ναι στα minimal σκουλαρίκια: Nα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρά γίνεται.Διακριτικά, μινιμαλιστικά και ξεχωριστά, τα stud σκουλαρίκια δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα (και την καρδιά μας). Οποιαδήποτε απόχρωση μοιάζει ιδανική όταν πρόκειται για ένα τόσο μικρό και χαριτωμένο αξεσουάρ.
    ee02289f8f384ea5b1f5810799c64532 - Όλες οι νέες τάσεις στο Piercing που ξεχωρίζουμε
  • Gold Rose Power: Bρίσκεται στις τοπ επιλογές.Μια ξεχωριστή απόχρωση που ταιριάζει εύκολα με τα υπόλοιπα αξεσουάρ σου – απλά, αν φορτώσεις τ’ αφτιά σου, μην το παρακάνεις και με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος σου.
  • Η ταση του Septum: Αναμφισβήτητα μια τάση τολμηρή που αφορά το piercing τείνει να αποτελέσει ένα mainstream trend. Το επιθετικό τους στυλ για χρόνια τα είχε κατατάξει στη λίστα των απαγορευμένων. Τώρα πια φαίνεται πως η επανεμφάνιση τους – με αφορμή την αναβίωση του punk – έχει εξάψει πολλές, καθώς βρήκε τον τρόπο να υπάρξει κομψό και πολλές έσπευσαν να φορέσουν το σκουλαρίκι στη μύτη.

611319 prcng 061 - Όλες οι νέες τάσεις στο Piercing που ξεχωρίζουμε

Για να μην ξοδεύεις μια περιουσία και χάνεις χρόνο αναζητώντας τη μεγαλύτερη ποικιλία σκουλαρικιών για κάθε είδους piercing πήγαινε απευθείας στα BEAUTY FREE!

Στα BEAUTY FREE, στην οδό Ρούσβελτ 6, θα βρεις κάθε είδους piercing στις καλύτερες τιμές! Το μόνο δύσκολο είναι η επιλογή, καθώς η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!

mm
Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου με συνεργασία του larisaevents.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αγροστροφία.