Τεχνολογία

Η άνοδος των ρομπότ: Ένα πρόγραμμα κερδίζει τον καλύτερο παίχτη του Dota 2

crowd end of da - Η άνοδος των ρομπότ: Ένα πρόγραμμα κερδίζει τον καλύτερο παίχτη του Dota 2

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης «κατέστρεψε» τον ανθρώπινο ανταγωνισμό σε έναν παγκόσμιο πρωτάθλημα του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού Dota 2. 

H νίκη του προγράμματος προκάλεσε έκπληξη στην παγκόσμια κοινότητα των video games, επειδή τα bots γενικά θεωρούνται κατώτερα των ανθρώπων στα ηλεκτρονικά  παιχνίδια.

Όμως το συγκεκριμένο bot που ανέπτυξε η Open Ai, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία υποστηρίζεται από διάσημους επιχειρηματίες όπως ο Έλον Μασκ, είναι τελείως διαφορετικό ίσως και λίγο τρομακτικό.

Σκοπός της Open AΙ, είναι να προωθήσει την «υπεύθυνη» ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η όπως το θέτει ο Μασκ, ο οποίος είναι ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, να διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα γίνει η καταστροφή της ανθρωπότητας.

Για να δοκιμάσει μερικές απλές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, η Open ΑΙ έφτιαξε ένα πρόγραμμα (bot) και του έμαθε να παίζει Dota 2. Για όσους δεν γνωρίζουν η Dota 2 είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίχτες ελέγχουν ήρωες που προσπαθούν να καταστρέψουν τα κτήρια της αντίπαλης ομάδας.

To bot γινόταν όλο και καλύτερο στο παιχνίδι και οι δημιουργοί του αποφάσισαν να το βάλουν να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίχτες του παιχνιδιού κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στο Σηάτλ με βραβεία ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

reader.gr