Remarkable People, Συνεντεύξεις

Remarkable People | Συνέντευξη με την Πλαστικό Χειρουργό, Παγώνα Μπαλγκουρανούδη

19601244 1588026934543137 119115996019883910 n - Remarkable People | Συνέντευξη με την Πλαστικό Χειρουργό, Παγώνα Μπαλγκουρανούδη

Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο ηλεκτρονικό περιοδικό του larisaevents.gr την διακεκριμένη Πλαστικό Χειρουργό, κ. Παγώνα Μπαλγκουρανούδη. Όντας Λαρισαία στην καταγωγή, μας απαντά στις ερωτήσεις μας για την επιστήμη της Πλαστικής χειρουργικής αλλά και για την πορεία της σε αυτό τον κλάδο. Η κ. Παγώνα Μπαλγκουρανούδη δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, όπου διατηρεί και την έδρα του Ιατρείου της.

 

Θεωρείτε ότι η πλαστική χειρουργική είναι ένα από τα taboo της κοινωνίας μας;

Η πλαστική χειρουργική έχει εισβάλει στα σπίτια μας μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών, περιοδικών και άλλων μέσων προβολής, καθώς η γυναίκα θέλει πολύ να είναι όμορφη, φρέσκια και νέα, παρά την οικονομική κρίση. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των γυναικών δεν παραδέχεται ότι έχει δεχτεί την βοήθεια της αισθητικής επιστήμης φοβούμενη την κριτική των φίλων και γνωστών, ναι υπό αυτή την έννοια είναι ταμπού. Θέλει αρετή και τόλμη να παραδεχτεί κανείς ότι γερνά φυσικά μεν ,με παρεμβάσεις δε. Αναρωτιέμαι ποια γυναίκα δεν βάφει τα μαλλιά της, που ασπρίζουν φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Τελικά, η βοήθεια που παρέχει η πλαστική αισθητική δεν είναι ιδεολογικά και κοινωνικά συμβατή με όλους.

 Τι είναι αυτό που ωθεί τη γυναίκα στην πλαστική χειρουργική;

Η συναισθηματική ανάγκη της γυναίκας να αρέσει στον εαυτό της, στις φίλες της και στο άλλο φύλο την οδηγεί στο ιατρείο. Η πλειοψηφία το κάνει για να αισθανθούν οι ίδιες καλά, να ανέβει η αυτοπεποίθησή τους, ώστε να αποδώσουν στους άλλους τομείς της ζωής που τις αφορούν. Αυτό είναι πολύ σωστό! Υπάρχει ωστόσο και μία κατηγορία γυναικών η οποία καταλήγει στο χειρουργείο επηρεασμένη από τα σχόλια τρίτων. Γι αυτό καλό είναι η γυναίκα να καταφύγει σε μία πλαστική επέμβαση έχοντας επίγνωση ότι είναι δική της επιλογή η αλλαγή στην εμφάνιση της.
 Η πλαστική χειρουργική εμπεριέχει μια δόση ναρκισσισμού;

Ναι, η πλαστική αισθητική χειρουργική εμπεριέχει μεγάλη δόση ναρκισσισμού σε βαθμό που με λυπεί, όταν υπερβάλλει τον ναρκισσισμό του μέσου ανθρώπου. Προσπαθώ φιλότιμα να εξηγώ ότι η φυσική εικόνα περιέχει ασσυμετρίες με κίνηση και προσδιορίζει την μοναδικότητα της κάθε γυναίκας. Παρατηρείστε τη φύση και τα παιδιά. Δεν μοιάζουν μεταξύ τους και δεν είναι αντίγραφα μιας κούκλας Barbie.

 Για θεραπείες εναντίον της γήρανσης, μέχρι στιγμής οι περισσότεροι γνωρίζουν τα ενέσιμα και δεν προτιμούν το χειρουργείο. Εσείς τι γνώμη έχετε;  Πόσο εύκολο ή δύσκολο, είναι ένα χειρουργείο για τον ασθενή;

Οι αισθητικές παρεμβάσεις με νυστέρι είναι για τις τολμηρές γυναίκες που μπορούν να αποδεχτούν ουλές και ταλαιπωρία μετεγχειρητικής φάσης, με σκοπό να κερδίσουν ένα ωραίο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς παραμόρφωση. Τα περισσότερα, όμως, παραμορφωμένα πρόσωπα είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής εφαρμογής ενέσιμων υλικών, ιδιαίτερα όταν ο ασθενής πιέζει τον γιατρό για «τελειότητα» και οδηγείται σε αλλοίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Όπως έντονα ζυγωματικά που δεν υπήρξαν ποτέ, μεγάλα χείλη (που ο θεός δεν ήταν και τόσο γενναιόδωρος!) και φρύδια στον κρόταφο σε κυρίες μεγάλης ηλικίας, γελοιοποιώντας τη γυναικεία εικόνα και αξιοπρέπεια! «Συν ιατρώ και ασθενή κίνει» Όμως σε καμιά περίπτωση ένα χειρουργείο δεν ισοδυναμεί με ένα ενέσιμο ή ένα ενέσιμο δε δίνει το αποτέλεσμα ενός χειρουργείου.

 Διαπιστώνεται ότι πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν botox, υαλουρονικό και νήματα, αλλά φοβούνται μην καταλήξει σε άσχημο ή/και αφύσικο αποτέλεσμα. Η γνώμη σας;

Είμαι χειρουργός και φυσικά πιστεύω στην αποτελεσματικότητα και αναγκαιότητα μιας χειρουργικής επέμβασης. Ένας μεγάλος, κρεμάμενος μαστός είναι» μπελάς» για μια γυναίκα. Η μείωση και αποκατάσταση του μεγάλου όγκου του μαστού θα δώσει αυτοπεποίθηση, άνεση και ευχάριστη διάθεση στην ασθενή  ώστε να πορευτεί στην καθημερινότητά της.

 Θεωρείτε ότι ο κλάδος της Πλαστικής Χειρουργικής έχει να μας προσφέρει περισσότερα στο μέλλον;

Σίγουρα η επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσονται ταχύτατα, η ειδικότητα μου έχει να μας προσφέρει περισσότερα στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε, όμως και την σωτηρία της γυναικείας ψυχής, διότι το εξωτερικό κάλλος ενισχύεται ή καθορίζεται από το εσωτερικό κάλλος.

 Κάποιοι μας μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για εσάς. Απαιτήθηκαν θυσίες για να πετύχετε το στόχο σας;

Η πολυετής εκπαίδευση και η εξειδικευμένη γνώση του πλαστικού χειρουργού σίγουρα απαιτεί πολλές θυσίες. Θυμάμαι τον εαυτό μου να μελετά από τα παιδικά μου χρόνια εως και σήμερα, στα 50 μου έτη και να καρδιοχτυπά πολλές φορές για την επιτυχή έκβαση των περιστατικών μου. Αυτή τη στιγμή καταθέτω ότι το πιο δύσκολο σημείο στην καριέρα μου είναι να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση και την πολυπλοκότητά της. Θεωρώ ότι ο γιατρός κάθε ειδικότητας οφείλει να γίνει ψυχαναλυτής και να αγαπάει τον άνθρωπο στην ολότητά του,ψυχή-σώμα. Αλήθεια σας λέω ότι οι πιο όμορφοι άνθρωποι που έρχονται στο ιατρείο μου είναι αυτοί που εσωτερικά είναι υγιείς ,καλλιεργημένοι πνευματικά και φεύγουν χαρούμενοι και λαμπεροί με τις λιγότερες παρεμβάσεις. Η ομορφιά που εκπέμπει ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα ψυχικής διαδικασίας.

Info : Κηφισίας 90, Αθήνα ,ΤΚ. 11526 , 6943514707, www.pagonaplasticsurgery.gr

pagona interview larisaevents 638x1024 - Remarkable People | Συνέντευξη με την Πλαστικό Χειρουργό, Παγώνα Μπαλγκουρανούδη

mm
Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου με συνεργασία του larisaevents.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αγροστροφία.