Λάρισα

Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία στη Λάρισα με την πτώση του αεροσκάφους

ac4b42b30b1dfadfc3cf8b98a7bee703 1 696x462.jpg.pagespeed.ce .Dhm9E 3S j - Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία στη Λάρισα με την πτώση του αεροσκάφους

Για αρκετές ώρες βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην περιοχή Δένδρα της Λάρισας, οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα στοιχεία που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα και στον θάνατο τους δύο επιβαίνοντες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής Αθανάσιος Μπίνης, δήλωσε σε όλους τους τόνους πως «είναι πολύ νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος», καθώς η έρευνα των στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

5fb6bfa7b7d9a415d5f95d3951e2a35d.jpg.pagespeed.ce.sbSYUc6ONT - Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία στη Λάρισα με την πτώση του αεροσκάφους

Ο κ. Μπίνης σημείωσε βέβαια πως με βάση τις πρώτες ενδείξεις«στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν καύσιμα του αεροσκάφους», ενώ τόνισε πως «αν και είναι πολύ πρόωρο κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, εντούτοις οι ενδείξεις δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της πτώσης ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Μπίνη, τις επόμενες μέρες τα κομμάτια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο στην Αθήνα με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξεταστεί ολόκληρος ο κινητήρας, τα πηδάλια του αεροπλάνου, αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά και να εξεταστεί ο ανθρώπινος παράγοντας.

9d0059ad47094869b6d6b20d897a0825.jpg.pagespeed.ce.SNgPaldNGF - Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία στη Λάρισα με την πτώση του αεροσκάφους

Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων επισήμανε πως, μεταξύ άλλων, αναμένονται και όλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ώστε να μαζευτούν τα στοιχεία και να αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκλείονται κάποια σενάρια.

«Θέλω να γίνει γνωστό πως μέχρι στιγμής όλα αυτά είναι οι πρώτες ενδείξεις και δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ατύχημα. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε εκ μέρους της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων»,είπε καταληκτικά ο κ. Μπίνης.

acc5524e285abe035daea126be45e478 1.jpg.pagespeed.ce.FZJkvOwd 6 - Οι πρώτες ενδείξεις για την τραγωδία στη Λάρισα με την πτώση του αεροσκάφους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ