Τεχνολογία

Πλέον το Google Street View μας αφήνει να κάνουμε βόλτα μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

n INSIDE THE SPACE STATION large570 - Πλέον το Google Street View μας αφήνει να κάνουμε βόλτα μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τώρα, ακόμη και όσοι δεν είναι αστροναύτες θα μπορούν να εξερευνήσουν το εσωτερικό ενός διαστημικού σταθμού.

Αν νομίζατε πως τα είχαμε δει όλα από το Google Street View, κάνατε λάθος. Η Google πήγε την εξερεύνηση του κόσμου γύρω μας σε άλλο επίπεδο, για την ακρίβεια έφυγε εντελώς από τον πλανήτη Γη και διεύρυνε τους δημοφιλείς χάρτες της μέχρι το διάστημα. Με τη νέα υπηρεσία του Google Maps, ο καθένας από εμάς θα μπορεί να κάνει μια εικονική περιήγηση μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), από την άνεση του καναπέ του και χωρίς να χρειαστεί να περάσει τις εξετάσεις της NASA.

google street view

Η Google συνεργάστηκε με το The Center for Advancement of Science in Space και το The National Lab προκειμένου να μας παρέχει μια πραγματική εμπειρία ζωής, συνοδευόμενη από όλες τις πληροφορίες γύρω από τη ζωή ενός αστροναύτη στο διάστημα. «Η συγκέντρωση όλων των εικόνων πήρε μήνες διεθνών συνεργασιών και επιλύσεων προβλημάτων», αναφέρει η Google σε σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Μπαίνοντας στο ISS θα διαπιστώσετε γρήγορα πόσο περιορίζεται η φυσική κίνηση των αστροναυτών σε αυτούς τους σχεδόν κλειστοφοβικούς χώρους, πόσο μάλλον όταν πρέπει να ζουν εκεί για 16 χρόνια. Επίσης, θα συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα μπορείς να χάσεις τον προσανατολισμό σου και να αρχίσεις να μπερδεύεις το πάτωμα με το ταβάνι.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την άκρως απαιτητική διαδικασία που πέρασε η Google για να κάνει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό «εικονικά προσιτό» στο κοινό και, έπειτα, να ξεκινήσετε τη δική σας περιήγηση σε αυτόν με ένα κλικ στο Google Street View.

huffingtonpost.gr