Citylife, Λάρισα

Λάρισα και Οδήγηση |Με μια διαφορετική ματιά

720 516706 b004c3398a a02950a10b778711 - Λάρισα και Οδήγηση |Με μια διαφορετική ματιά

Είναι γνωστό ότι γενικά σαν χώρα η οδηγική μας συμπεριφορά  δεν είναι και η καλύτερη ή τουλάχιστον δεν τηρείται όσο θα έπρεπε. Τι γίνεται όμως με τους Λαρισαίους οδηγούς;

Αλαζονική συμπεριφορά:  Λείπει η ευγένεια φίλε μου Λαρισαίε οδηγέ. Στις διασταυρώσεις δεν είναι κακό να αφήνεις και κανέναν πεζό άνθρωπο να περνά. Καλό και το ανοιχτό παράθυρο αλλά τα κοσμητικά επίθετα πολλά!  Λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Οδηγός Λαρισαίος και ποδηλάτης: Η πόλη μας είναι μια ποδηλατούπολη πια ή έστω προσπαθεί να γίνει.. Αλλά έρχεται πάλι ο Λαρισαίος οδηγός κάπου εδώ.. Κορναρίσματα, φωνές, ακόμη και κάποια μικροατυχήματα δεν λείπουν! Λίγη προσοχή στους ποδηλάτες και στα μηχανάκια (έχουμε και αρκετά delivery, εμ η πόλη του καφέ είμαστε!).

Λαρισαίες οδηγοί : Καλά εκεί γίνεται «σφαγή» στα κοσμητικά επίθετα από τους άντρες! Δεν περιγράφω άλλο!

Κεφάλαιο ΦΛΑΣ : Ναι, με κεφαλαία γράμματα! Για να το βλέπουμε να μας θυμίζει ότι το αυτοκίνητο μας διαθέτει και ΦΛΑΣ, σοκαρίστηκες; Και όμως υπάρχει.. Όπως κατάλαβες ο Λαρισαίος οδηγός δεν το έχει ανακαλύψει ακόμη αυτή την λειτουργία του αυτοκινήτου.. Αριστερό φλας όταν το θυμηθεί αλλά τελικά στρίβει δεξιά! Μεγάλες στιγμές στην πόλη μας!

Κυκλικός κόμβος: Υπάρχουν αρκετοί μέσα στην πόλη για να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση των αυτοκινήτων λένε.. για να μην υπάρχουν φανάρια και καθυστερούν οι οδηγοί λένε.. Και με τις προτεραιότητες τι γίνεται; Λαρισαίος και προτεραιότητες δεν πάνε μαζί..  Α ρε Λάρισα!

Σήματα: Ο Λαρισαίος συνήθως το ρίχνει στην « μαντεψιά» του τύπου: «Τώρα αυτή η πινακίδα προσπαθεί κάτι να μου πει..».

Και τέλος..

Λαρισαίος και φανάρι: Εκνευρίζεται που τον πιάνει το φανάρι.. αλλά όταν ανάβει το πράσινο έχει ήδη «κοιμηθεί» και μάντεψε!.. Ανάβει ξανά το κόκκινο.. και τελικά αποφασίζει να περάσει.

Με λίγα λόγια γενικά ως Έλληνες δεν το έχουμε και πολύ με την οδηγική συμπεριφορά και παιδεία. Αναφέροντας και πάλι τον όρο “ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ” και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πολλά τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή όχι, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν αυτοί που τα προκαλούσαν διέθεταν αυτή την τόσο σημαντική “ΠΑΙΔΕΙΑ”, “ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ”.

** Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να θίξει κανέναν αλλά δείχνει λιγάκι και την πιο χιουμοριστική πλευρά του πράγματος.

 

mm
Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου με συνεργασία του larisaevents.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αγροστροφία.