Travel

Σποράδες: Οι τουρίστες έφτασαν, τα ομπρελοκαθίσματα άργησαν

Τρούλος 1 - Σποράδες: Οι τουρίστες έφτασαν, τα ομπρελοκαθίσματα άργησαν

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επικεφαλής και το προσωπικό των νησιωτικών δήμων προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι απαιτούμενες διαδικασίες για την παραχώρηση των παραλιών, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην κοινοποίηση της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Οι επικεφαλής των τριών νησιών καταβάλλουν προσπάθειες, κυριολεκτικά στο παρά ένα, να ολοκληρώσουν μέχρι την 23η Ιουνίου μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που συνεπάγεται μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, απέχει λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.

Η αγωνία ανεβαίνει στο κατακόρυφο, καθώς τα τρία νησιά έχουν ήδη υποδεχτεί τους πρώτους ξένους τουρίστες της φετινής σεζόν, πλην όμως δεν έχουν γίνει ακόμη οι δημοπρασίες για τις παραλίες, με αποτέλεσμα να μην έχουν αναπτυχθεί ακόμη ομπρελοκαθίσματα.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, δήλωσε ότι η σχετική εγκύκλιος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Παρασκευή 19 Μαΐου, ενώ πέρυσι είχε κοινοποιηθεί έναν μήνα πριν. «Δεν γνωρίζω τι προκάλεσε την καθυστέρηση, ενδεχομένως οι αλλαγές που έκανε το Υπουργείο Οικονομικών», υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η διάρκεια παραχώρησης πέρυσι ήταν για ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου, προβλέπεται για τρία χρόνια.

Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου σημείωσε ότι οι όροι διακήρυξης και η διαδικασία της δημοπρασίας θα έπρεπε να είχαν γνωστοποιηθεί και ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι θετικό το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερη η διάρκεια παραχώρησης των παραλιών, διότι αναμένεται να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και ανάλογα έσοδα.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών, οι οποίοι αναζητούν παραλίες με ομπρελοκαθίσματα προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα τουριστικό νησί. Στο μεταξύ, οι αιρετοί γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τουρίστες για ευνόητους λόγους, ενώ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να φέρουν έγκαιρα σε πέρας τη διαδικασία.

«Το πρόβλημα είναι ότι άργησε να εκδοθεί το ΦΕΚ. Ευτυχώς υπάρχει το διευκρινιστικό ότι η 23η Ιουνίου είναι η καταληκτήρια ημερομηνία για τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς. Αυτό συνεπάγεται αγωνία και πολλές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θα τα καταφέρουμε», σχολιάζει από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Ο ίδιος επισημαίνει, παράλληλα, ότι γίνεται αποδέκτης παραπόνων, ενώ υπογραμμίζει ότι «αναμφίβολα είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε έγκαιρα η διαδικασία παραχώρησης των παραλιών, ενώ υπάρχουν ήδη τουρίστες στο νησί. Η πίεση που υφιστάμεθα όλοι είναι μεγάλη, αλλά θα τα καταφέρουμε».

thessaliaeconomy.gr

mm
Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου με συνεργασία του larisaevents.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αγροστροφία.