Lifestyle

Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

young girls 620x420 - Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

Γενικά το να σκέφτεται κανείς είναι καλό. Το να υπεραναλύει όμως τα πράγματα δεν είναι προς όφελός του. Η υπεράναλυση είναι μία μάστιγα που χαρακτηρίζει τους περισσότερους νέους εκεί έξω, με αποτέλεσμα να τους στερεί πολύτιμες εμπειρίες κι ευκαιρίες και να τους κρατά μακριά από τους στόχους τους.

Η στιγμή πριν πέσουμε για ύπνο και το μπάνιο είναι τα μέρη που πυροδοτούν τις περισσότερες σκέψεις, αναλύσεις κι αυτοκριτική. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι όταν είμαστε μοναχικοί, αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανασκόπηση της μέρας, των λαθών, των συζητήσεων, αλλά και των ονείρων μας.

Κι υπάρχουν τόσα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στα 20 μας, τα οποία εν τέλει μένουν μόνο στα λόγια και στο μυαλό μας, αφού όταν έρχεται η στιγμή να τα πραγματοποιήσουμε, τα φιλοσοφούμε τόσο πολύ που είτε «παγώνουμε» τα σχέδια μας είτε τα αφήνουμε για αργότερα… Πόσο μακριά είναι όμως αυτό το αργότερα; Στα 20 σου δεν χωράνε χρονοτριβές. Γιατί αν δεν τα κάνεις τώρα που μπορείς, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις πια να υπεραναλύεις στο μυαλό σου κι επιτέλους να τα κάνεις πράξη:

1. Κάνε πια εκείνο το ταξίδι που τόσο ήθελες.

Κι όχι μόνο ένα. Αν δεν κάνεις τώρα ταξίδια για να γνωρίσεις νέο κόσμο, νέες εμπειρίες, νέες κουλτούρες και νέα μέρη, τότε πότε; Είσαι φοιτητής, ρε γαμώτο! Η ζωή δεν είναι μόνο η σχολή, οι σπουδές κι οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος για την εξεταστική, αλλά και τα ταξίδια μαζί με φίλους σου για να ανακαλύψεις κι άλλα μέρη. Έχεις βάλει στόχο να επισκεφτείς οπωσδήποτε ορισμένα μέρη. Αυτός ο στόχος δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Αρκεί να κάνεις λίγη οικονομία και να οργανώσεις σωστά το πρόγραμμά σου.

traveel - Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

2. Πάρε ρίσκα και γίνε θρασύς σε ό,τι αφορά τη δουλειά σου.

Μπορεί να είσαι ακόμη φοιτητής και να μην έχεις πάρει το πτυχίο σου, τα χρόνια όμως περνούν και θα φτάσεις να έχεις πάρει πόδι (αμήν Παναγία μου) από το Πανεπιστήμιο, δίχως να το καταλάβεις καν. Μετά τι; Αγορά εργασίας κι ο Θεός βοηθός. Να μη σε τρομάξω, αλλά ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος κι εσύ θα πρέπει να γίνεις ιδιαιτέρως θρασύς και τολμηρός, ώστε να αποκτήσεις τις ευκαιρίες που σου αξίζουν.

faith - Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

3. Αγάπα με πάθος κι ας είναι λάθος.

Υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να αγαπάς και να σε αγαπούν; Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην ηλικία που είμαστε δεν έχουμε ιδέα τι πάει να πει αγάπη, είμαστε ρηχοί και δε νιώθουμε, αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Φυσικά και μπορεί ο καθένας να βιώσει την αγάπη ανεξάρτητα με την ηλικία του. Βγες ραντεβού, φλέρταρε, κάνε σχέση κι αν δεις ότι το πάθος κι ο έρωτάς σου σοβαρεύει κι εκτυλίσσεται σε βαθιά αγάπη, μη συγκρατήσεις τα συναισθήματά του. Φανέρωσέ τα όλα! Θα έχεις να θυμάσαι πάντα ότι βίωσες κάτι τόσο δυνατό σε μία τόσο τρυφερή ηλικία.

couple - Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

4. Ναι, μάθε κι άλλη ξένη γλώσσα. Η γνώση είναι δύναμη.

Λατρεύεις τα Ισπανικά; Κανόνισε αμέσως να ξεκινήσεις μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας. Μην το αναβάλλεις ούτε μην το υπεραναλύεις άλλο στο μυαλουδάκι σου. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι όσα περισσότερα εφόδια έχει κανείς στις μέρες μας, βρίσκεται σε ακόμη πλεονεκτικότερη και πιο ανταγωνιστική θέση σε σχέση με άλλους. Εκεί που εσύ αναβάλλεις να κάνεις κάτι, κάποιος άλλος έχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά κι εσύ μένεις απλά να τον παρατηρείς.

pc - Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

5. Γυμνάσου επιτέλους, καλοκαίρι έφτασε!

Δεν τρως που δεν τρως υγιεινά, έχεις κι εκείνη την εγγραφή από το γυμναστήριο που είναι παραπεταμένη πάνω στο γραφείο σου. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις λίγη γυμναστική και να πάρεις τα πάνω σου; Όχι για το καλοκαίρι που έρχεται, αλλά κυρίως για σένα. Για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, για να αποκτήσεις ενέργεια και μεγαλύτερες αντοχές και γενικότερα να βελτιωθεί κάθε πτυχή της υγείας σου.

workout.gif1  - Μην το κουράζεις άλλο | 5 πράγματα που αν δεν τα κάνεις στα 20 σου, δεν θα τα κάνεις ποτέ!

neapolis.gr