Γεύσεις

Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

f5e01753aa7cd707ca39af06554ea0d5 - Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Τα ζεστά ροφήματα ανήκουν πλέον στον βαρύ και κρύο χειμώνα. Γιατί όλες μας έχουμε θελήσει να ζεστάνουμε τον ουρανίσκο μας με μία ζεστή σοκολάτα ή κάποιο capuccino αλλά τέλος πλέον στη «δικτακτορία του ζεστού». Δροσερά smoothies, γρανίτες και cocktails ξεκινούν τη σεζόν τους και εμείς δε βλέπουμε την ώρα και τη στιγμή να τα δοκιμάσουμε. 

Η συνταγή της ημέρας είναι γρανίτα από πεπόνι. Τη λιγουρευτήκαμε, τη δοκιμάσαμε και τη μοιραζόμαστε μαζί σου.

granita peponi

Υλικά

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει)

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώσε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές του γλυκού νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήσέ το στην άκρη να κρυώσει.

2. Καθάρισε το πεπόνι και κόψε το σε κομμάτια. Ρίξε το στο blender προσθέτοντας το σιρόπι και δουλέψέ το μέχρι να πάρεις ένα απαλό μείγμα. Ρίξε το σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος και βάλε το στην κατάψυξη.

3. Αφήσέ το να παγώσει για 4 ώρες και στη συνέχεια, σπάσε τους κρυστάλλους και ανακατέψε τη γρανίτα με ένα πηρούνι. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία άλλες δυο φορές μέχρι να παγώσει εντελώς. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχεις την χαρακτηριστική υφή της γρανίτας αλλά αν δεις πως έχει κρυσταλλώσει περισσότερο απο το επιθυμητό, μπορείς να την χτυπήσεις γρήγορα στο blender πριν τη σερβίρεις.

 

Cheers!

queen.gr

mm
Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου με συνεργασία του larisaevents.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αγροστροφία.