Ladies

Μόνη σαν το λεμόνι | 6 λόγοι που οι κοπέλες με «όλο το πακέτο», είναι πάντα single!

single whatsapp status - Μόνη σαν το λεμόνι | 6 λόγοι που οι κοπέλες με «όλο το πακέτο», είναι πάντα single!

Σε μία εποχή που οι σχέσεις της πλάκας, του συμβιβασμού και της μίας νύχτας κυριαρχούν, ευχαριστώ δε θα πάρω. Προτιμώ να είμαι single. Ναι, είναι υπέροχο να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, να σε στηρίζει, να σε αγκαλιάζει και να σε αγαπάει, αλλά είναι εξίσου υπέροχο να αφιερώνεις όλο το χρόνο σου στον εαυτό σου.

Είτε είσαι μόνη από επιλογή είτε όχι, για κάποιο λόγο βρίσκεσαι σ’ αυτήν την κατάσταση και δεν χρειάζεται να θλίβεσαι ή να νιώθεις άσχημα γι’ αυτό, αλλά να αποδεχτείς πώς έχουν τα πράγματα και να αναμένεις τα καλύτερα στο μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι πολλές δυναμικές, έξυπνες κι όμορφες γυναίκες μένουν για μεγάλο διάστημα μόνες κι είναι άξιο απορίας. Επειδή κι εσύ μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, ίσως οι παρακάτω λόγοι να σου λύσουν το μυστήριο.

1. Δεν σου αρέσει να συμβιβάζεσαι

Οι περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας, καλώς ή κακώς, δεν παίρνουν αυτό που τους αξίζει στον ερωτικό τομέα. Κυριαρχούν η συνήθεια, η απελπισία κι οι ανασφάλειες που τις οδηγούν να εμμένουν σε σχέσεις δίχως νόημα, που δεν τους προσφέρουν τίποτα, μόνο και μόνο για να μη μείνουν μόνες. Αυτό είναι απίστευτα γελοίο κι εσύ το γνωρίζεις καλά. Ξέρεις τι θέλεις κι είσαι διατεθειμένη να περιμένεις κάτι που να αξίζει και σε καμία περίπτωση να μη συμβιβαστείς με μία ανούσια σχέση.

2. Οι σπουδές/η καριέρα σου είναι η προτεραιότητά σου

Και πολύ καλά κάνεις. Δε θα γίνεις το σκυλάκι κανενός. Πρώτα παίρνεις το πτυχίο σου, ύστερα αναζητάς μία καλή δουλειά να σε καλύπτει και να σε κάνει ανεξάρτητη κι ύστερα έρχεται ο έρωτας. Αν ξεκινήσεις ανάποδα, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να κάνεις όλα όσα θες. Δεν είναι σπάνιο για χάρη μίας σχέσης, να κάνουν οι άνθρωποι τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους στην άκρη. Όχι εσύ όμως.

3. Οι φίλοι σου είναι πιο σημαντικοί για σένα

«Είσαι μόνο 20 χρονών» τραγουδούσε ο Bo κι αυτό τα λέει όλα. Αν δεν είναι αυτή η στιγμή να είσαι μόνη, χωρίς να σε δεσμεύει κανείς και χωρίς να χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό σε κανένα, τότε ποια; Είσαι μία κοπέλα γεμάτη ζωή κι ενέργεια και είναι τουλάχιστον χαζό να τη σπαταλάς μονάχα με έναν άνθρωπο, ενώ μπορείς να περνάς όμορφα με τους φίλους σου. Όταν είσαι απόλυτα αφοσιωμένη στους φίλους σου σ’ αυτήν την ηλικία, να είσαι σίγουρη πως κάνεις το σωστό κι αυτό θα το επιβεβαιώσει το μέλλον με τις όμορφες και ξέγνοιαστες αναμνήσεις που θα έχεις χτίσει από τα φοιτητικά σου χρόνια.

4. Οι άντρες νομίζουν ότι είσαι ήδη πιασμένη

Καλώς ή κακώς, κορίτσια οφείλετε να παραδεχτείτε ότι τους έχουμε ευνουχίσει τους καημένους. Οι άντρες μυρίζονται τη γυναικεία αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα από μέτρα μακριά κι αυτό τους τρομάζει. Αν έχεις όλο το πακέτο, είναι πολύ πιθανό να μη βρει καν το θάρρος να σε φλερτάρει ή να σε προσεγγίσει, καθώς μπορεί να θεωρήσει ότι έχεις ήδη σχέση. Πού φτάσαμε πια!

5. Δεν έχεις χρόνο για σχέση

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά υπάρχουν κοπέλες που πραγματικά έχουν τόσο γεμάτο κι απαιτητικό πρόγραμμα καθημερινά που δε μπορούν να αναλωθούν σε μία σχέση. Επίσης, αν σου αρέσει η ρουτίνα σου, γιατί να την αλλάξεις; Έχεις βολευτεί με αυτή και νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Αυτό και μόνο αρκεί για να βάλεις τα όριά σου και να μην επιθυμείς να κάνεις σχέση τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον.

6. Είσαι σεξουαλικά περιπετειώδης

Και πάλι, η ηλικία των 20 είναι αυτή που προσφέρεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη για κάθε είδους εμπειρίες, κυρίως για τις σεξουαλικές. Αν λοιπόν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και έχεις δεσμευτεί ότι θα κάνεις στην άκρη τις όποιες συναισθηματικές συνδέσεις και θα περνάς καλά με διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις. Μη σε νοιάζει τι θα πει ο ένας και τι θα πει ο άλλος. Ο καθένας να κοιτάει το δικό του κρεβάτι, παρακαλώ.

ioanninabars.gr