Λάρισα

Ιστορία| Φυλή αλόγων Θεσσαλίας,ο γνωστός Βουκεφάλας

image013 300x203 - Ιστορία| Φυλή αλόγων Θεσσαλίας,ο γνωστός Βουκεφάλας

Ας πάρουμε τα πράγματα λιγάκι απο τα παλιά…  H φυλή της Θεσσαλίας είναι αρχαία ελληνική φυλή απο άλογα της φυλής αυτής αποτελούνταν το αρχαιοελληνικό ιππικό. Θεσσαλικό άλογο ήταν ο Bουκεφάλας, το αγαπημένο άλογο του Αλεξάνδρου. Σήμερα αντιπροσωπευτικά ζώα της φυλής αυτής σπανίζουν, ώστε η φυλή να θεωρείται σχεδόν εξαφανισμένη. 

Tο ύψος τους είναι 1,25 – 1,35 μ. H κεφαλή τους είναι μεγάλη και βαριά, ο λαιμός τριγωνικός, η γραμμή της ράχης ευθεία, η λεκάνη ευρεία αλλά κεκλιμένη, η χαίτη όρθια και η ουρά άφθονη.  Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της κρατικής ανεπάρκειας στην υπόθεση της διατήρησης των σπάνιων ελληνικών φυλών, που αποτελούν μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, και της ανεξέλεγκτης βελτίωσης με ξένες φυλές. Oι χρωματισμοί τους είναι ο φαιός, ο ορφνός, ο καστανός, ο μέλας και σπανιότερα ο ξανθός. Oι οπλές είναι χρώματος μελανού, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εμφανίζονται σπάνια. Άτομα της φυλής αυτής συναντώνται σε θρησκευτικές πανηγύρεις της Δ. Mακεδονίας, αλλά και της Βόρειας Θεσσαλίας (στους Γόνους και το Μακρυχώρι όπου του Αγίου Γεωργίου γίνονται και αναβιώνουν ιππικοί αγώνες) , όπου είθισται να λαμβάνουν μέρος έφιπποι προσκυνητές. Σίγουρα οι αλλά και οι επισκέπτες έχουν θαυμάσει το άλογο του Βουκεφάλα «κάτω» απο τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου όπου αποτελεί σύμβολο της πόλης μας.

georgalidiko - Ιστορία| Φυλή αλόγων Θεσσαλίας,ο γνωστός Βουκεφάλας Σήμερα άλογα της Θεσσαλίας, ζουν ελεύθερα σε άγρια μορφή στις πλαγιές του Ολύμπου στην Καρυά Ελασσόνας..

mm
Ως Δημοσιογραφος-αρθρογραφος τρελαινομαι για την πενα! Αγαπω την φαντασια και την καλαισθησια, με λενε πεισματαρα και εχουν δικιο τελικα.. Οταν κανεις αυτο που αγαπας μονο τοτε το κανεις σωστα. Πεισμα, δημιουργικοτητα, στυλ και σεβασμος και το deal εκλεισε. Larisaevents.gr here we go!
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com