Γεύσεις

7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

shutterstock 575370904 vjyb - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

Με μερικά εκατομμύρια cocktail και τις παραλλαγές τους να κυκλοφορούν εκεί έξω, σίγουρα θα έχεις μπερδευτεί κάπου στο τι ακριβώς να πιεις, ειδικά το καλοκαίρι. Εδώ λοιπόν, θα βρεις τα 7 καλύτερα cocktail με gin, που απαιτούν μάλιστα μόλις 3 υλικά.

Negroni

Τα υλικά: Gin, Campari, γλυκό βερμούτ

Στα έγραψα και τις προάλλες για τη Negronάρα. Το γλυκόπικρο κλασικό cocktail με την τέλεια ισορροπία των συστατικών του, είναι δροσερό, αναζωογονητικό και όσο πικρό χρειάζεται.

negroni nc3s - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

Pomegranate Martini

Τα υλικά: Gin, λικέρ ροδιού, φρέσκος χυμός λεμονιού

Ένα από τα αγαπημένα martini με φρούτα, που δεν είναι και τόσο γλυκό. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα κακό- το αντίθετο. Πικάντικο όσο και αναζωογονητικό.

pomegranate u2wm - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

 

Bee’s Knees

Τα υλικά: Gin, μέλι, φρέσκος χυμός λεμονιού

Ένα cocktail που έχει τις ρίζες του στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, όταν σε κάποια παράνομα αποστακτήρια γέμιζαν εκτός των άλλων και μπανιέρες με τζιν και μέλι. Αυτός ο συνδυασμός, μαζί με το χυμό λεμονιού, έχει εξελιχθεί σήμερα – και χωρίς να φτιάχνεται σε μπανιέρες.

bee knees tk8m - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

Vesper

Τα υλικά: Gin, βότκα, Cocchi Americano

Αντί για ένα -ενδεχομένως νερωμένο- martini που μάλιστα είναι χτυπημένο στο shaker και όχι ανακατεμένο, πιες το αγαπημένο ποτό του James Bond (ναι, αυτό είναι). Το όνομά του είναι τόσο smooth όσο και η γεύση του.

vesper 15ht - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

Hanky Panky

Τα υλικά: Gin, γλυκό βερμούτ, λικέρ Fernet Branca

Aν είσαι έτοιμος να πας το martini σου στο επόμενο level πικρότητας, ανακάτεψε τα τρία παραπάνω υλικά. Για να είμαστε ακριβείς πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για μια αρκετά καλή εναλλακτική του martini και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μυηθείς στον κόσμο του Fernet.

hanky 4nuu - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

 

Gin Rickey

Τα υλικά: Gin, lime, σόδα

Θα έλεγε κανείς πως είναι ευκολότερο ακόμη και από το τζιν-τόνικ, καθώς χρειάζεσαι μόνο τζιν, ουσιαστικά. Σβήνει εύκολα τη δίψα και είναι ευκολόπιοτο.

rickey pnuz - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

Dirty Martini

Τα υλικά: Gin, ξηρό βερμούτ, μια ελιά

Αν είσαι ο τύπος που του αρέσει να… ψαρεύει πράγματα από το ποτήρι του (και μετά να τα τρώει) τότε αυτό είναι το ιδανικό ποτό για σένα. Μπορείς να δοκιμάσεις και τις παραλλαγές του, 50-50 Martini ή Perfect Martini.

dirty 4w3m - 7 εύκολα cocktails με gin για να νιώσεις καλοκαίρι

askmen.com