Λάρισα, Πολιτισμός

«Οι Γάμοι του Φίγκαρο» πάνε… πλατεία!

18057174 1505431479467461 8774295942061868621 n - «Οι  Γάμοι του Φίγκαρο»  πάνε… πλατεία!

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων πρόκειται να προβάλει την πολυσυζητημένη παραγωγή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «Οι  Γάμοι του Φίγκαρο» στην Κεντρική πλατεία της πόλης, τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 20:30.

H προβολή  γίνεται με τη συνεργασία της VICTORIA CINEMAS MOBILE  που εδρεύει στη Λάρισα, διαθέτει γιγαντοοθόνες και παρέχει υπηρεσίες προβολής σε οποιοδήποτε χώρο.

banner-web

Έτσι, θα δοθεί  η ευκαιρία σε όσους Λαρισαίους δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για μια από τις τρεις παραστάσεις της όπερας του Μότσαρτ, καθώς οι λίστες αναμονής είχαν τριψήφιο αριθμό.

Η προβολή μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συνηθίζεται πάρα πολύ. Είναι ένας τρόπος να παρακολουθήσει το ευρύ κοινό ένα καλλιτεχνικό έργο υψηλής ποιότητας.

Η όπερα «Οι  Γάμοι του Φίγκαρο» ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη, σκηνογραφία  Δήμητρας Εξάρχου, τα κοστούμια έκανε η Ελένη Ψύρρα, τις χορογραφίες η Έλλη Νταϊλιάνη, το φωτισμό ο Γιάννης Χατζηαντωνίου.

Στην 30μελή χορωδία της όπερας συμμετείχαν μέλη της Ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, του γυναικείου φωνητικού συνόλου του Δ.Ω.Λ. InDonnation, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, και μονωδοί. Τη φωνητική προετοιμασία των χορωδών επιμελήθηκε  η Μαρία Ρουκά και τη μουσική διδασκαλία ο Χρήστος Κτιστάκης, ο οποίος διεύθυνε και τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας.

Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Παπαθανασίου  (Contessa), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Susanna), Δώρα Μπάκα  (Cherubino), Μάριος Σαραντίδης   (Figaro), Αρκάδιος Ρακόπουλος  (Conte), Κατερίνα Οικονόμου  (Marcellina), Γιάννης Κουκουτάρας  (Bartolo), Αστέριος Τσέτσιλας (Bassilio, Don Curzio), Δέσποινα Πούρικα   (Barbarina), Απόλλωνας Δέλλιος (Antonio).

Η υπόθεση στην κωμική όπερα «Οι γάμοι του Φίγκαρο» εκτυλίσσεται στη Σεβίλλη του 18ου αιώνα. Έρωτες και παρεξηγήσεις, που θα έχουν αίσιο τέλος. Ο Φίγκαρο και η Σουζάνα κάνουν σχέδια για το γάμο τους. Όλα, όμως, θα αρχίσουν να μπλέκονται, αφού το γαϊτανάκι του έρωτα θα γίνει ένα παιχνίδι στο οποίο θα «παίξουν», εκτός από τον Φίγκαρο και τη Σουζάνα, ο κόμης, η σύζυγός του, ο νεαρός ακόλουθος Κερουμπίνο και η Μπαρμπαρίνα. Στο τέλος, και τα τρία ζευγάρια θα γίνουν ευτυχισμένα και θα γιορτάσουν τους γάμους.

 

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!