Λάρισα, Πολιτισμός

«Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών»

DSC08677 - «Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Η περίπτωση Καποδίστρια» που οργάνωσε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, σχεδιάστηκε το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε ιστορία».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματικό άξονα την προσωπικότητα και τους σταθμούς στη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια εντάχτηκε στις εκδηλώσεις του εορτασμού και υλοποιήθηκε για μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου και του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

banner-web

Αρχικά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση στην οποία σύγχρονα εικαστικά έργα συνδιαλέγονται με ιστορικά αρχεία από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο των Αθηνών. Ήρθαν σε επαφή με  τόπους, σύμβολα, ιστορίες και γεγονότα, τα οποία εν συνεχεία κλήθηκαν να επεξεργαστούν ομαδικά, να τα εντοπίσουν μέσα από ιστορικά κείμενα και να τα αποκωδικοποιήσουν.DSC08680 - «Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Στο τέλος, με αντίγραφα εικαστικών έργων και ιστορικών πηγών οργάνωσαν τη δική τους έκθεση με θέμα «Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών».  Μια μικρή έκθεση στήθηκε μέσα στη μεγάλη κανονική έκθεση του Μουσείου με τα έργα να συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποίησε η υπεύθυνη του Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού σε συνεργασία με τη φοιτήτρια μουσειοπαιδαγωγικής Άννα Παναγή.DSC08701 - «Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Τους μαθητές των δύο σχολείων συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, Μαρία Γώτα, Βίκυ Κουτσοκέρα,  Ευαγγελία Πάππου.thumbnail DSC08787 - «Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών»

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!