Εκπαίδευση

Φοιτητικές Εκλογές 2017 | Δείτε ποια φοιτητική παράταξη ζήτησε αναβολή της απεργίας.

Λόγω της διεξαγωγής των Φοιτητικών Εκλογών, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ζήτησε την αναβολή της προβλεπόμενης απεργίας από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δείτε παρακάτω την αναλυτική επιστολή της ΔΑΠ: 

Αθήνα, 03 Μαΐου 2017

Προς: Προέδρο και Μέλη Δ.Σ. ΓΣΕΕ

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

Θέμα: Φοιτητικές Εκλογές – 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε την Τετάρτη 17η Μαΐου έχει προβλεφθεί η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, μιας δημοκρατικής διαδικασίας στην οποία προβλέπεται ότι θα συμμετέχουν πάνω από 70.000 φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ενημερωθήκαμε ότι την ίδια μέρα έχει εξαγγελθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ πανελλαδική απεργία. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έθετε ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν την κορυφαία δημοκρατική έκφραση της φοιτητικής κοινότητας, έχουν προγραμματιστεί εδώ και καιρό και η αναβολή τους δεν είναι εφικτή. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις δημοκρατικές σας ευαισθησίες, θεωρούμε ότι θα αναθεωρήσετε αυτή σας την απόφαση για κάποια άλλη ημερομηνία ώστε οι φοιτητικές εκλογές να διεξαχθούν απρόσκοπτα και με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της φοιτητικής κοινότητας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Με εκτίμηση,

Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Αναστασόπουλος Ιωάννης

Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ

Στάσης Κωνσταντίνος