Υγεία

Υγεία: Ταμπόν ή σερβιέτα; Τι είναι καλύτερο;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι το είδος των ερωτήσεων που οι επιστήμονες και οι γιατροί έχουν πράγματι ερευνηθεί. Δεδομένου ότι η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 10.000 προϊόντα υγιεινής κατά τη διάρκεια της ζωής της, είναι λογικό ότι οι ερευνητές και οι γυναίκες εξετάζουν σοβαρά τις μεθόδους διαχείρισης της περιόδου.

Όπως διαβάσαμε στο pharmacynews.gr λοιπόν:

Σερβιέτες: ήταν μία από τις πρώτες μορφές της γυναικείας υγιεινής και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα. Προσφέρονται σε διάφορα μήκη και επίπεδα απορροφητικότητας, και συχνά προτιμώνται από τις γυναίκες τις ημέρες με μικρή ροή. Μερικές γυναίκες συνδυάζουν ένα ταμπόν με σερβιέτα για επιπλέον προστασία. Τα μειονεκτήματα που έχουν οι σερβιέτες είναι ότι μερικές γυναίκες βρίσκουν το προϊόν άβολο ή ότι ακατάλληλο για ορισμένα είδη σωματικής δραστηριότητας.

Σε μία μελέτη αξιολόγησης της χρήσης των γυναικών ταμπόν ή σερβιέτας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενώ οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούσαν ταμπόν, οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 41 ετών ήταν πολύ πιο πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν. Περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες στην περιεμμηνόπαυση (ηλικίες 48-54) χρησιμοποιούν ταμπόν ή / και σερβιέτες μεταξύ των περιόδων τους.

Ταμπόν: υπάρχουν γύρω από τη δεκαετία του 1930, είναι η πιο δημοφιλής επιλογή της γυναικείας προστασίας για τις γυναίκες ηλικίας κάτω των 41, σύμφωνα με μια εξέχουσα μελέτη. Οι γυναίκες επιλέγουν συχνά ταμπόν για μεγαλύτερη σωματική ελευθερία κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Όπως οι σερβιέτες, έτσι και τα ταμπόν, προσφέρονται σε διάφορα μεγέθη και επίπεδα απορροφητικότητας. Συνιστάται να αλλάζουν οι γυναίκες ταμπόν τουλάχιστον κάθε τέσσερις έως οκτώ ώρες, χρησιμοποιώντας το λιγότερο απορροφητικό είδος να διαχειριστεί έμμηνο ρύση. Τα ταμπόν δεν συνιστώνται μεταξύ των περιόδων. Μερικές γυναίκες μπορούν να θυμούνται τη σύνδεση μεταξύ υπεραπορροφητικού ταμπόν και ενός ξέσπασματος του συνδρόμου τοξικού σοκ (TSS) στη δεκαετία του 1980, αλλά αυτά τα ταμπόν αποσύρθηκαν από την αγορά και η συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου τοξικού σοκ έπεσε κατακόρυφα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ταμπόν μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Δεν έχει σημασία τι είδη υγιεινής χρησιμοποιείτε στην περίοδό σας, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την προσθήκη ή την αλλαγή του προϊόντος της επιλογής σας για την πρόληψη των λοιμώξεων.