Λάρισα, Πολιτισμός

“Μικρό Λευκό Κοχύλι” στο Μύλο του Παππά

201704011003135341 692x1024 - “Μικρό Λευκό Κοχύλι” στο Μύλο του Παππά

Παρουσίαση βιβλίου και βιωματικό εργαστήριο

Το Κέντρο Στήριξης για το Παιδί & την Οικογένεια “ΝΗΜΑ”, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζουν  το βιβλίο «Μικρό Λευκό Κοχύλι» της Κατερίνας Χλωροκώστα, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στις 20:00, στο Μύλο του Παππά (αμφιθέατρο 2ου ορόφου – κεντρικό κτήριο).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Γιώτα Φώτου – Σχολική Σύμβουλος – συγγραφέας, Κωνσταντία Χαλδούπη – Πολιτισμολόγος – υπεύθυνη του δημιουργικού εργαστηρίου του ΝΗΜΑτος, και η συγγραφέας Κατερίνα Χλωροκώστα, Δραματοθεραπεύτρια.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Η ιστορία μιας μαμάς και της κόρης της.

Ένας εσωτερικός μονόλογος μιας αγωνιώδους διαδρομής. Η προσπάθεια επαφής μ’ ένα παιδί που χάθηκε για πάντα.

Η μαμά της Στέλλας κάνει ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι, αναλύοντας την ίδια και τη στάση της απέναντι στη ζωή της και στο μητρικό της ρόλο. Μέσα από ενοχές, θλίψη, σκληρό πόνο και απόγνωση, βρίσκει επιτέλους τις απαντήσεις που ζητά.

Η θλίψη δε θα σβηστεί ποτέ και το ξέρει, μα μιλώντας στο νεκρό παιδί της, βρίσκει εσωτερική γαλήνη και ουσιαστικά μας δείχνει το δρόμο, επενδύοντας στην απλότητα των σχέσεων. Στην απλότητα της ίδιας της ζωής.

Μια σκληρή ιστορία με επίκεντρο την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και την αντίσταση στην περιπλοκότητα της καθημερινότητας.

Κάποιοι δεν θα έχουν ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία, μα η ιστορία τους, μπορεί να γίνει έμπνευση για όλους όσους έχουν το προνόμιο να κρατούν αγκαλιά τα παιδιά τους…
Βιωματικό εργαστήριο

Το Σάββατο 8 Απριλίου 10:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Φτιάχνοντας το σχήμα μου. Είμαι πια δικός μου!» με την δραματοθεραπεύτρια – ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Κατερίνα Χλωροκώστα.

Ο ρόλος των γονιών μου στη ζωή μου. Οι άγκυρες. Τα πρέπει της οικογένειας.

Μια ομάδα με στόχο την προσωπική μου εξέλιξη κι επίγνωση.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Δηλώσεις συμμετοχής στο 6973179326