Λάρισα, Πολιτισμός

Αστροφωτογραφία / σεμινάριο φωτογραφίας με τη Χριστίνα Ηρακλέους στο Μύλο

thumbnail astrophotographia 1024x389 - Αστροφωτογραφία / σεμινάριο φωτογραφίας με τη Χριστίνα Ηρακλέους στο Μύλο

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος), φωτογραφικό σεμινάριο με τίτλο «Αστροφωτογραφία» με εισηγήτρια την Χριστίνα Ηρακλέους.Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες: τη λήψη και την επεξεργασία.

Οι συμμετέχοντες αρχικά θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φωτογραφίσουμε νεφελώματα, σμήνη αστεριών, μακρινούς γαλαξίες, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τη Σελήνη και φυσικά τον Ήλιο μας.

Στη δεύτερη ενότητα που αφορά στην επεξεργασία της αστροφωτογραφίας θα γίνει αναφορά στη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών όπως το Photoshop, το PixInsight κ.α. thumbnail M42 1024x837 - Αστροφωτογραφία / σεμινάριο φωτογραφίας με τη Χριστίνα Ηρακλέους στο Μύλο
Είσοδος Ελεύθερη
Προσέλευση 19.45
Ώρα έναρξης 20.00
Η Χριστίνα Ηρακλέους γεννήθηκε στη Λάρισα και σήμερα ζει και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, και ειδικότερα με την αστροφωτογραφία και την ερασιτεχνική αστρονομία.