Λάρισα, Πολιτισμός

Ανοιχτή στο κοινό η έκθεση Τάκη Τλούπα στο Μύλο του Παππά

Από την Τρίτη 18 Απριλίου, η έκθεση του Τάκη Τλούπα: ο κύκλος του σιταριού, ο κύκλος της ζωής, που φιλοξενείται στον 1ο όροφο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Τρίτη – Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 & 17:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-14:00. Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα.

Η έκθεση του σπουδαίου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα (1920–2003) είναι εγκατεστημένη σε ειδική αίθουσα του  Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, το οποίο στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του βιομηχανικού συγκροτήματος που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λάρισας με σκοπό τη μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού.

Τα έργα του ταξιδεύουν τους επισκέπτες στη Θεσσαλία του β’ μισού του 20ού αιώνα και παρουσιάζουν την καλλιέργεια και την παραγωγή του σιταριού, καθώς και τους ανθρώπους του κάμπου.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων θα ανοίξει στο σύνολό του στο άμεσο μέλλον, δίνοντας  την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο εργοστάσιο, να γνωρίσουν τις φάσεις της τεχνολογικής εξέλιξης του Μύλου, τα μυστικά της βιομηχανικής επεξεργασίας του σιταριού, καθώς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν μία σημαντική αλευροβιομηχανία στην καρδιά της Θεσσαλίας.

X