Εκπαίδευση, Επιχειρείν

7 τρόποι να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες εργασίας!

Το να βρει κανείς δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζει είναι απίστευτα δύσκολο. Με το που αποκτήσεις το πτυχίο σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι το χαρτί μονάχα δεν αρκεί για να πετύχεις κάτι. Πρέπει να μηχανευτείς τρόπους να καλυτερεύσεις όσο το δυνατόν γίνεται το βιογραφικό σου, καθώς αυτό θα είναι το όπλο σου για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείς να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις δουλειά εκεί που θέλεις:

#1 Κάνε εθελοντική εργασία

Ο εθελοντισμός είναι μεγάλο προτέρημα για κάθε βιογραφικό. Λέει πολλά για το χαρακτήρα σου και την προσωπικότητά σου. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα κιόλας να προσφέρεις αμισθί τις υπηρεσίες σου και θα ανταμειφθείς στο μέλλον.

#2 Κάνε ταξίδια

Αν έχεις τη δυνατότητα και το χρόνο να κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό και να γνωρίζεις νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, κάνεις μεγάλη χάρη τόσο στον εαυτό σου όσο και στο ίδιο σου το βιογραφικό. Αν δε, συνδυάσεις τα ταξίδια σου με εθελοντική εργασία, ακόμη καλύτερα. Έτσι θα αποδείξεις στον αυριανό σου εργοδότη ότι είσαι ανεξάρτητος/η και πρόθυμος/η να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις νέες προκλήσεις.

#3 Πήγαινε σε σεμινάρια

Ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Ακόμη και μετά το πτυχίο, οφείλεις να διευρύνεις ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές σου, παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο που σπούδασες, ερχόμενος/η ταυτόχρονα σε επαφή με κόσμο αλλά και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σου.

#4 Να κυνηγάς τις πιστοποιήσεις

Οποιοδήποτε συνέδριο ή ημερίδα μπορείς να παρακολουθήσεις, να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορείς στο μέλλον να κάνεις ένα αρχείο/λίστα με όλες τις εκδηλώσεις που παρακολούθησες ως φοιτητής/τρια και τι έμαθες από την καθεμία. Ό,τι καλύτερο για το βιογραφικό σου.

#5 Δημοσίευσε τη δουλειά σου

Είναι απίστευτα εύκολο. Από ένα επιστημονικό άρθρο ή μελέτη έως μία ολοκληρωμένη εργασία πάνω σε κάτι, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαφημίσεις τη δουλειά σου, από το Διαδίκτυο. Απευθύνσου σε αντίστοιχα sites ή περιοδικά και κυνήγησε ευκαιρίες.

#6 Δημιούργησε το δικό σου blog/site

Αν θες να διαφημίσεις πιο άμεσα και συγκεντρωμένα τη δουλειά και τους κόπους σου, κάνε μία δική σου ιστοσελίδα τονίζοντας τα επιτεύγματά σου αλλά και ανανεώνοντας διαρκώς τη δουλειά σου με νέες ιδέες, άρθρα, μελέτες κι εκπονήματα.

#7 Κάνε πρακτική άσκηση

Όχι μόνο μία. Πολλές. Αναζήτησε φορείς που να σχετίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο με το αντικείμενό σου και απευθύνσου σε καθέναν από αυτούς, κι αν έχεις τη δυνατότητα πέρασε σταδιακά από όλους.

Περισσότερη πρακτική = Περισσότερες ευκαιρίες εργασίας.

neopolis.gr