Λάρισα, Πολιτισμός

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στην Κεντρική πλατεία

4cf992c9d0cacb22162bce63577dab87 L - 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στην Κεντρική πλατεία

Το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία», διοργανώνει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής.

Μετά από το 1ο Φεστιβάλ, τον Μάιο του 2016, που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα ηχήσουν ήχοι της ελληνικής μας παράδοσης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μουσικά σχήματα από τη Λάρισα, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα συμμετέχουν στο όμορφο αυτό ταξίδι στη μουσική της πατρίδας μας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να φέρει στους πολίτες της Λάρισας, ηχοχρώματα και μελωδίες από διάφορες περιοχές, όπως είναι η Μακεδονία, η Θράκη,  η Ήπειρος, και η Θεσσαλία και όλοι μαζί να διασκεδάσουμε υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων.hqdefault - 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στην Κεντρική πλατεία

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν και χορευτικοί σύλλογοι, οι οποίοι θα χορέψουν χορούς από όλη την Ελλάδα και θα συμπαρασύρουν το κοινό της πόλης στο όμορφο αυτό μουσικοχορευτικό ταξίδι.

Στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση κατασκευής παραδοσιακών οργάνων, καθώς επίσης και παραδοσιακών φορεσιών.