Λάρισα, Πολιτισμός

«Σεβαστιανός ο Φοβερός!» στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΛΗΤΩ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΚΕΛ - «Σεβαστιανός ο Φοβερός!» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μουσικοχορευτική παρουσίαση  για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού  Λάρισας, τιμώντας την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, παρουσιάζουν στο  Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ένα νέο μουσικό παραμύθι με Λαρισαίους συντελεστές σε ανοιχτή εκδήλωση για μεγάλους και παιδιά.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί υπό την Αιγίδα της Unesco,  υπογράφει η παιδαγωγός, συγγραφέας,                              διευθύντρια του Νηπιαγωγείου «ΛΗΤΩ»  και αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ  κ. Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου  και μιλά για το ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, με τίτλο: «Σεβαστιανός ο Φοβερός!»

Η μουσικοχορευτική αυτή παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 11:30 π.μ.

Τη μουσική του βιβλίου υπογράφει και συμμετέχει επί σκηνής ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης,  με το Οργανικό Σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, ενώ ο Γυμναστικός Σύλλογος Νίκη Λάρισας ντύνει ρυθμικά το παραμύθι.pediko vivlio Sevastianos o foveros ths Litws Tsakiri Papathanasiou 2 - «Σεβαστιανός ο Φοβερός!» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Σχολιάζει και προτείνει λύσεις για το θέμα του εκφοβισμού η δρ. Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού  κ. Νατάσσα Γιάννακα.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κ. Ελένη Χριστούλα Πατελοδήμου  και ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης.

Αυτό είναι το πέμπτο μουσικό παραμύθι της συγγραφέως, κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Διάπλους, το εικονογραφεί ο Νίκος Γιαννόπουλος και το σχολιάζει o κ. Ιωάννης Μαρωνίτης πρόεδρος της Unesco Πειραιώς & Νήσων.