Λάρισα, Πολιτισμός

«Οι γάμοι του Φίγκαρο» θα γίνουν στη Λάρισα!

6e0b5ed05b14e1e7b96c85794df680d3 - «Οι γάμοι του Φίγκαρο» θα γίνουν στη Λάρισα!

Την περίφημη όπερα του Μότσαρτ «Οι  γάμοι του Φίγκαρο» ανεβάζει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας σε μουσική διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη.

Ένα έργο προκλητικό για τα ήθη της εποχής που γράφτηκε, καινοτόμο ως προς την σύνθεσή του και απαιτητικό για τη μουσική του εκτέλεση, «Οι γάμοι του Φίγκαρο»  ανεβαίνουν στη Λάρισα με ένα εκπληκτικό καστ μονωδών που θα ζήλευε κάθε Λυρικό Θέατρο και πρόκειται να αποτελέσει  ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας.

Ως σολίστ εμφανίζονται οι: Μυρτώ Παπαθανασίου  (Contessa), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Susanna), Δώρα Μπάκα  (Cherubino), Μάριος Σαραντίδης   (Figaro), Αρκάδιος Ρακόπουλος  (Conte), Κατερίνα Οικονόμου  (Marcellina), Γιάννης Κουκουτάρας  (Bartolo), Αστέριος Τσέτσιλας (Bassilio, Don Curzio), Δέσποινα Πούρικα   (Barbarina), Απόλλωνας Δέλλιος (Antonio).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Λαμπρούλης, τη σκηνογραφία η Δήμητρα Εξάρχου, τα κοστούμια η Ελένη Ψύρρα, τις χορογραφίες η Έλλη Νταϊλιάνη, το φωτισμό ο Γιάννης Χατζηαντωνίου.

Στην 30μελή χορωδία της όπερας συμμετέχουν μέλη της ανδρικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, του γυναικείου φωνητικού συνόλου του Δ.Ω.Λ. InDonnation, της μικτής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, και μονωδοί. Τη φωνητική προετοιμασία των χορωδών επιμελείται η Μαρία Ρουκά και τη μουσική διδασκαλία ο Χρήστος Κτιστάκης.

Θα δοθούν μόνο τρεις παραστάσεις: Σάββατο 22, Τρίτη 25 και Πέμπτη 27 Απριλίου στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ.

Η προπώληση αρχίζει την Δευτέρα 3 Απριλίου, πληροφορίες 2410 536886.