Λάρισα, Πολιτισμός

«Ημέρα των Φωνών» 2ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών Λάρισας

17361752 1225710370875471 4377507105532721594 n - «Ημέρα των Φωνών» 2ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών Λάρισας

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Indonnation”, διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε πέρσι, το Δ.Ω.Λ. και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών έκριναν αναγκαία τη θεσμοθέτηση και ένταξή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Συνολικά θα συμμετέχουν 6 παιδικές και νεανικές χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα. 200 περίπου χορωδοί, παιδιά και νέοι, ηλικίας 8-18 ετών, θα τραγουδήσουν και θα παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια (masterclasses) που θα γίνουν στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ.

Διδάσκοντες στα μουσικά εργαστήρια είναι η κ. Νατάσα Αγγελοπούλου από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η κ. Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο κ. Δημήτρης Κτιστάκης μαέστρος της Indonnation του ΔΩΛ και κι (με τη σειρά εμφάνισηαθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι χορωδίες που θα συμμετέχουν είναι (με τη σειρά εμφάνισής τους στην απογευματινή συναυλία): Παιδική χορωδία Δ.Ω.Λ., χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας, Παιδική χορωδία Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, Παιδική χορωδία «Μελισσάνθη» Δήμου Αλεξανδρείας, “Cantelena” χορωδία Πάτρας, Παιδική χορωδία «musicArte» Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα και θα κλείσει με την εμφάνιση του βραβευμένου φωνητικού συνόλου “Indonnation”.

 Όλοι οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, σας προσκαλούν να απολαύσετε επί σκηνής έξι σπουδαίες και βραβευμένες παιδικές και νεανικές  χορωδίεςτης χώρας, σε μία μοναδική συναυλία, το πιο ουσιαστικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον!