Μεσάνυχτα και κάτι

Χριστούγεννα, στη Λάρισα, μαζί σου!

308537284897 2276300751666731924 n - Χριστούγεννα, στη Λάρισα, μαζί σου!

Ο Δεκέμβρης μπήκε, ο πολυπόθητος αυτός και πολυαγαπημένος μήνας μικρών και μεγάλων, είναι κι επίσημα πλέον εδώ. Τον περίμενες όλο το χρόνο κι όταν επιτέλους έρθει, παρακαλάς να μην τελειώσει.

Τον αγαπάς το Δεκέμβρη· με τα φωτάκια του, τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τις γλυκές μυρωδιές, τις παιδικές ταινίες, τα παραμύθια, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, πώς γίνεται εξάλλου να μην τον αγαπάς;

Αν με ρωτήσεις, ναι ο έρωτας έχει μήνα. Μη βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα, δεν εννοώ το Φλεβάρη. Ο μήνας του έρωτα είναι ο Δεκέμβρης, σα να ψέκασε κάποιος με ερωτισμό και πάθος την ατμόσφαιρα. Σα να συνωμότησαν ξωτικά, νεράιδες και καλικατζαράκια να μας αποδείξουν πως ο έρωτας υπάρχει.

Εγώ όπως κάθε χρόνο θα περνούσα εκείνες τις μέρες στην Λάρισα, κι εκείνος θα έμενε για δουλείες. Όταν σ’ αγαπάνε το νιώθεις, λένε. Ισχύει. Περάσαμε μαζί τα πιο μαγευτικά Χριστούγεννα. Σαν να πρωταγωνιστούσαμε σε κάποια κομεντί, όμως ήταν αλήθεια. Είναι μια απ’ αυτές τις στιγμές που η πραγματικότητα γίνεται ομορφότερη κι από ένα όνειρο. Πώς μπορώ λοιπόν να τον ξεχάσω, πώς γίνεται να μην τα θεωρώ τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής μου;

Ως οπαδός του ρεαλισμού θα σου πω ότι χωρίσαμε γιατί τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

Υπάρχει ομορφότερο δώρο για αυτούς που αγαπάμε απ’ το να τους αφιερώνουμε χρόνο και στιγμές;  Απ’ το να τολμάμε, να ρισκάρουμε και να τους δείχνουμε πόσο ξεχωριστοί είναι για μας; Απ’ το να τους κάνουμε να νιώθουν μοναδικοί;

Υπάρχει ομορφότερη εποχή για δύο ερωτευμένους ανθρώπους απ’ τα Χριστούγεννα;

Τίποτα δε συγκρίνεται με τα χουχουλιάσματα στον καναπέ βλέποντας «Home alone». Κανένα φιλί δεν πλησιάζει σε ομορφιά εκείνα τα παθιασμένα που ανταλλάσσετε κάτω απ΄ το φωτισμένο δέντρο, με τα φώτα γύρω όλα σβηστά.

Ακόμη κι η ζεστή σοκολάτα δεν  είναι ποτέ  πιο νόστιμη από όταν τη συνοδεύει αυτός. Οι βόλτες στο κέντρο της στολισμένης Λάρισας δεν είναι όπως κάθε άλλη φορά.  Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Γιατί τα Χριστούγεννα σκάνε καρδιές από παντού· κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που τα αναζητάς  και τα περιμένεις έντεκα μήνες!

Στείλτε μας και τις δικές σας ιστορίες, με το όνομά σας στο viky@larisaevents.gr

 

mm
Βορειοελλαδίτισσα, φοιτήτρια και ανήσυχο πνεύμα που την ζωή μου ομορφαίνουν το γέλιο, ο χορός, η βροχή, η αρθρογραφία και τα ταξίδια. May the force be with you my jedi!