Λάρισα, Συνεντεύξεις

Ο σύλλογος Μονογονέων στο παραδοσιακό χωριό στη Λάρισα

μονογονεων - Ο σύλλογος Μονογονέων στο παραδοσιακό χωριό στη Λάρισα

Για άλλη μια χρονιά, στη Λάρισα στήθηκε από τις αρχές του Δεκέμβρη το παραδοσιακό χωριό στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στα σπιτάκια του χωριού φιλοξενούνται διάφοροι σύλλογοι και φορείς της πόλης μας. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και συναντήσαμε τον σύλλογο μονογονέων Λάρισας , που με πρόεδρό του την κ. Καίτη Φυτιλή, προσφέρει στήριξη σε μονογονεϊκες οικογένειες και μάχεται για τα δικαιώματά τους.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η δράση τους, μέλη του συλλόγου μας είπαν πως ο σύλλογος, μέσα σε όλα  προσφέρει  ψυχολογική υποστήριξη, με την βοήθεια  καταρτισμένων ψυχολόγων, σε γυναίκες που είναι μόνες, όπως χήρες, διαζευγμένες ή ανύπαντρες όπως επίσης και σε άντρες.

banner-web

Επίσης μας ενημέρωσαν πως έχουν γίνει αρκετά βήματα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των οικογενειών αυτών, όπως για παράδειγμα περισσότερα μόρια ή διευκολύνσεις στην φορολογία αφού, όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά : “είναι αρκετά δύσκολο ένας γονιός να παλεύει μόνος και να φορολογείται με τον ίδιο τρόπο που φορολογείται μια οικογένεια“.

Ο σύλλογος καλύπτει όλο τον Νομό Λάρισας και όπως μάθαμε, παλιά χρηματοδοτούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που δυστυχώς, φέτος δεν εφαρμόστηκε.

« Μέχρι τώρα οι συναντήσεις μας γίνονται σε έναν χώρο έξω από την πόλη, αλλά βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις με τον Δήμαρχο, προκειμένου να μας παραχωρηθεί κάποιος χώρος, ένα γραφείο », μας λένε.

Τέλος, τους ρωτήσαμε για το παραδοσιακό χωριό και τα προϊόντα τους. «Τα χρήματα που μαζεύονται είναι για την ενίσχυση του συλλόγου και είναι όλα χειροποίητα, από τις ίδιες τις  γυναίκες του συλλόγου και για αυτό οι τιμές των προϊόντων είναι καθαρά συμβολικές», μας είπαν.

15403044_718610794955513_1797081542_n

 

Το παραδοσιακό χωριό θα βρίσκεται στην πόλη μας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα το περίπτερο του συλλόγου μονογονέων , το οποίο φέρει τον αριθμό «6»,  θα είναι εκεί μέχρι τις 11 Δεκέμβρη. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να αγοράσετε κάτι συμβολικό για την ενίσχυση του συλλόγου αυτού.

15401201_718610861622173_1392851948_n

mm
Φοιτήτρια στο τμήμα κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ταινίες ,τα γαλλικά αλλά και τα γλυκά. Αγαπώ την μόδα και ιδιαίτερα τους χαμογελαστούς ανθρώπους.