Food

Φτιάξε ψητές πατάτες με παρμεζάνα και δενδρολίβανο!

thumbnail_%cf%88%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd%ce%b4

Αυτές οι ψητές πατάτες είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να ετοιμάσεις πατάτες με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Υλικά

1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

φρέσκο μαύρο πιπέρι

4 μικρές πατάτες

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το δενδρολίβανο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί για muffins και στη συνέχεια κάθε φορά που τοποθετούμε μια στρώση πατάτας απλώνουμε λίγο βούτυρο ανάμεσα. Τέλος, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 45-55 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες.

via