Food

Φτιάξε σοκολατένιο Torrone κατ’ευθείαν από την Ιταλία!

thumbnail_%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-torrone-640x400

Μια εκπληκτική συνταγή που έρχεται από Ιταλία και κυριολεκτικά θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

Για το γαρνίρισμα

360 γρ τσιπ μαύρης σοκολάτας

Για τη γέμιση

150 γρ σοκολάτα γάλακτος

100 γρ λευκή σοκολάτα

100 γρ μαύρη σοκολάτα

1/2 κούπα Nutella

1 3/4 – 2 φλιτζάνια φουντούκια ολόκληρα και αποφλοιωμένα

Υλικά

Για το γαρνίρισμα

Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 γρ μαύρης σοκολάτας και αφήνουμε να λιώσει καλά. Αφαιρούμε και απλώνουμε τη σοκολάτα σε ένα ταψί απλώνοντας ομοιόμορφα και στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Τοποθετούμε παράλληλα τα φουντούκια σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αφαιρούμε αφήνοντας να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

Ενώ η σοκολάτα είναι στο ψυγείο λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτοντας Nutella. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και τοποθετούμε το μείγμα φουντουκιού. Τοποθετούμε το ταψί ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3-6 ώρες.

via