Χωρίς κατηγορία

Τι θα σου συμβεί αν σταματήσεις να πίνεις καφέ για ένα μήνα;

kafes 750x400 - Τι θα σου συμβεί αν σταματήσεις να πίνεις καφέ για ένα μήνα;

Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω έστω και μία μέρα χωρίς να πιω καφέ. Είμαι πραγματικά εθισμένη σε αυτή την μαγκή απόλαυση(υπερβολική εγώ;). Έτσι λοιπόν μου είναι αδιανόητο να σταματήσω τον καφέ έστω και για έναν μήνα, ακόμα κι αν είναι ένα σημαντικό πείραμα για την υγεία. Ευτυχώς όμως το επιχειρούν άλλοι, οπότε αν σκέφτεσαι ότι θες να κόψεις τον καφέ γιατί σου προκαλεί νεύρα, τότε θα σου πούμε ευθύς αμέσως τα πρώτα σημαντικά οφέλη που θα παρατηρήσεις στον πρώτο μήνα.

1. Θα χάσεις βάρος

Η ζάχαρη στον καφέ εκτός ότι σου προσφέρει εύκολες θερμίδες, σου προκαλεί συνεχώς το αίσθημα της πείνας, οπότε δεν χάνεις την ευκαιρία να τσιμπολογήσεις. Αν κόψεις τον καφέ, θα συνειδητοποιήσεις ότι το πρωινό που θα καταναλώνεις θα σου είναι αρκετό μέχρι το μεσημεριανό αφού θα νιώθεις χορτασμένη.

2. Θα κοιμάσαι καλύτερα

Ένας ποιοτικός και ποσοτικός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία σου. Ο καφές όμως σίγουρα δεν βοηθάει για κάτι τέτοιο, κάτι που θα σταματήσει αν τον κόψεις. Θα δεις ότι θα κοιμάσαι πιο ήρεμα, πιο βαθιά και εννοείται ότι θα έχεις περισσότερη ενέργεια την επόμενη ημέρα.

coffee

3. Θα είσαι (επιτέλους) πιο ήρεμη

Τα υπερβολικά νεύρα που είχες δεν ήταν τυχαία να ξέρεις. Γι’αυτό αν θες να νιώσεις έστω και λίγο παραπάνω πιο ήρεμη, τότε άφησε τον καφέ μακριά από την καθημερινότητά σου.

4. Δεν θα έχεις φούσκωμα στην κοιλιά

Αυτό συνέβαινε γιατί σε πολλούς οργανισμούς ο καφές δεν μεταβολίζεται τόσο εύκολα, προκαλώντας έτσι αναπόφευκτα φούσκωμα στην κοιλιά. Στο πρώτο μήνα θα παρατηρήσεις την κοιλιά σου να είναι πιο επίπεδη.

via