Sex & Σχέση

Οι 8 πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε κάνουν να παραμένεις σε μία σχέση που έχει… τελειώσει!

toxic relationship 620x420 - Οι 8 πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε κάνουν να παραμένεις σε μία σχέση που έχει... τελειώσει!

Είναι απίστευτο πόσα πράγματα κάνουμε λάθος μόνο και μόνο επειδή πείθουμε τον εαυτό μας σε μία στιγμή αδυναμίας ότι είναι σωστά και πρέπει να τα κάνουμε. Παρόλο που είναι ανθρώπινο και θεμιτό να κάνει κάποιος λάθη, όταν αυτά επαναλαμβάνονται και γίνονται ξανά και ξανά μέσα σε μία σχέση, τότε κάτι πάει στραβά.

Το να πείθεις τον εαυτό σου να μείνει με κάποιον, είναι από μόνος του ένας αρκετός λόγος για να φύγεις από αυτή τη σχέση. Αυτός και μερικοί ακόμη λόγοι δεν θα έπρεπε να επηρεάζουν την απόφασή σου για αν πρέπει να μείνεις στη σχέση σου ή όχι. Η απάντηση είναι απλά όχι.

1. Έχετε σχεδιάσει μία ολόκληρη ζωή μαζί

Είναι συναρπαστικό να κάνεις πράγματα μαζί με τον/τη σύντροφό σου όσο καιρό κι αν έχετε σχέση, από μερικούς μήνες έως και χρόνια. Όμως το να αφήνεις αυτά τα σχέδια να σου θολώνουν το μυαλό και να θεωρείς ότι από την στιγμή που τα έχεις αποφασίσει μαζί του/της, δεν μπορείς να κάνεις πλέον πίσω, δεν είναι σοβαρός λόγος για να μην τελειώσεις μία σχέση. Όσα σχέδια κι αν έχεις κάνει μαζί του/της, αν η σχέση σας πάψει να σε καλύπτει πλέον, δεν μπορείς να την υπομείνεις μόνο και μόνο επειδή έτσι πρέπει.

2. Είστε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ίσως είναι και το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν δύο άνθρωποι σε μία σχέση. Σκέφτεσαι ότι είσαι μαζί του/της πολλά χρόνια, έχεις δουλέψει πολύ γι’ αυτήν τη σχέση, έχεις συμβιβαστεί και επαναπαυτεί και πλέον φοβάσαι να την παρατήσεις γιατί δεν ξέρεις αν θα έχεις την δύναμη ή την τύχη να βρεις κάτι καλύτερο στο μέλλον. Επειδή όμως έχτισες ένα σπιτικό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένεις και σ’ αυτό κατ’ ανάγκη. Τόλμησε να απαρνηθείς αυτό που έχεις τώρα και να κυνηγήσεις κάτι καλύτερο και κάποιον/α που θα εκτιμά περισσότερο αυτό που θα χτίσετε μαζί.

3. Συζείτε

Δεν είναι έκπληξη ότι πολλοί νέοι άνθρωποι στην εποχή μας παίρνουν την απόφαση να συζήσουν. Όταν όμως είσαι πολύ νέος, δεν νομίζω ότι θες ένα άτομο να μοιράζεστε τον ίδιο χώρο σε μόνιμη βάση. Προσωπικά θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα αυτήν την στιγμή από τη ζωή μου. Φυσικά και είναι πιο περίπλοκο να χωρίσεις με κάποιον με τον οποίο συζείς, αλλά και πάλι δεν αρκεί να συμβιβαστείς και να έχεις και σχέση μαζί του/της, επειδή μένεις μαζί του/της χωροταξικά…

4. Η κοινωνική πίεση

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς αλλά οι φίλοι, η οικογένεια και γενικότερα ο περίγυρός σου σε πιέζουν άθελά τους να διατηρήσεις μερικά στάνταρ στη ζωή σου, ανάμεσα σε αυτά και τη σχέση σου. Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχεις ερωτική σχέση με τους φίλους και την οικογένειά σου και λίγο ρόλο παίζουν εκείνοι στα προσωπικά σου. Κάνε ότι κάνει εσένα χαρούμενο/η και μη σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων και πώς θα τους φανεί η απόφαση που πήρες. Δεν τους πέφτει κανένας λόγος στο κάτω κάτω.

5. Φοβάσαι να φύγεις

Φοβάσαι τι θα συμβεί αφού φύγεις βασικά. Και πάλι δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί αυτό. Ούτε τι θα σου συμβεί αφού φύγεις εσύ από τη σχέση ούτε τι θα συμβεί σε εκείνον/η αντίστοιχα. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Έτσι κι η αρχή του τέλους εν μέρει θα είναι δύσκολη αρχικά, αλλά με τον καιρό κάθε πληγή επουλώνεται. Όταν μαζέψεις τα κομμάτια σου κι είσαι πλέον σε θέση να ζυγίσεις την απόφαση που πήρες, θα καταλάβεις ότι έχεις κάνει το σωστό.

6. Φοβάσαι να μείνεις μόνος/η

Είναι ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι αποφασίζουν να μείνουν σε μία μη υγιή σχέση. Είναι φυσιολογικό ως κοινωνικό ον να θες να έχεις ανθρώπους δίπλα σου, ειδικά έναν άνθρωπο που σε αγκαλιάζει και λέει ότι σε αγαπάει. Είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση να βγεις από μία σχέση και να ξέρεις πως πλέον θα κοιμάσαι μόνος/η τα βράδια. Όμως, θα έχεις όλο τον χρόνο και τη δυνατότητα να ανακαλύψεις καλύτερα τον εαυτό σου και μόνο οφέλη θα αποκτήσεις από αυτή τη διαδικασία. Είναι προτιμότερο στην τελική να είσαι μόνος/η παρά με κάποιον/α που δεν είσαι ευτυχισμένος/η.

7. Νομίζεις ότι μπορείς να τον/την αγαπήσεις ξανά

Όχι και πάλι όχι. Ενώ πιστεύω πως υπάρχει βελτίωση και πρόοδος ανάμεσα στα ζευγάρια, πιστεύω επίσης ότι όταν απλά σου τελειώνουν τα αισθήματα για κάποιον, αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος να τερματίσεις τη σχέση χωρίς να κάνεις πισωγυρίσματα. Αν κάτι μέσα σου, σου λέει ότι τα πράγματα είναι στραβά, είναι καιρός να προχωρήσεις παρακάτω.

8. Είναι η πρώτη και πιο σοβαρή σου σχέση

Δεν έχει σημασία εάν είσαι 20 ή 40, αν μένεις με κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι ο πρώτος/η σου, κάνεις μεγάλο λάθος. ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Οι σχέσεις δεν είναι σαν το κρασί. Που άπαξ και έχεις δοκιμάσει μόνο κόκκινο, συμβιβάζεσαι και πίνεις κόκκινο για μία ζωή. Γιατί να μη δοκιμάσεις και λίγο ροζέ ή λευκό για τη διαφορά; Ή μήπως όλα; Αυτό που θέλω να πω είναι να δώσεις ευκαιρίες στον εαυτό σου και στους άλλους να σε προσεγγίσουν και προς Θεού μη συμβιβάζεσαι. Κάθε επιλογή έχει το τίμημά της μεν, αλλά για όλους υπάρχει κάτι καλύτερο δε.

via