Ομορφιά

Ποιό είναι το καλύτερο λάδι για σένα και πώς να το χρησιμοποιήσεις!

%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%b1

Τα τελευταία χρόνια τα λάδια σώματος, μαλλιών και νυχιών έχουν γίνει ανάρπαστα, και αυτό δικαιολογείται από την θρεπτική τους δράση και την απορροφησιμότητα τους.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διαθέσιμα λάδια, διαδεδομένα, όπως το argan, η καρύδα και το ελαιόλαδο, ή λίγο πιο άγνωστα, όπως το έλαιο jojoba, καμέλιας και σταφυλιού. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο χρήσιμα από αυτά.

Ελαιόλαδο

elaiolado

Μιας και μένουμε στην Ελλάδα, ας αρχίσουμε από το πιο γνωστό σε μας λάδι. Προσφέρει απίστευτη θρέψη και προστασία στο δέρμα, αλλά δεν απορροφάται λόγω της σύνθεσής του, η οποία διαφέρει από αυτή των φυσικών ελαίων του δέρματος. Ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις είναι ως scrub ή ως μάσκα μαλλιών.

Ως scrub, αναμειγνύεις 1 μέρος ελαιόλαδο με 2 μέρη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή επιτραπέζιο αλάτι. Το χρησιμοποιείς κατευθείαν, όσο είσαι στο ντουζ και μόλις τελειώσεις κάνεις το μπάνιο σου ως συνήθως.

Ως μάσκα μαλλιών, μπορείς να απλώσεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου περίπου μία ώρα πριν κάνεις μπάνιο (με έμφαση στις άκρες). Όσο περιμένεις τα μαλλιά σου μπορούν να είναι μαζεμένα με λαστιχάκι ή σκουφάκι μπάνιου (ή ό,τι σε βολεύει).

Έλαιο Argan

argan-oil

Ίσως το πιο διαδεδομένο έλαιο αυτή τη στιγμή, θα έλεγα ότι είναι πραγματικά θαυματουργό. Η σύνθεσή του θυμίζει αυτή των ελαίων της επιδερμίδας σου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σου με πολύ καλά αποτελέσματα (και ευχάριστο άρωμα). Μπορείς να το βρεις σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα (όπου δυστυχώς η τιμή του είναι κάπως τσουχτερή), σε φαρμακεία (όπου συνήθως είναι υποαλλεργικό και δίχως άρωμα) και σε καταστήματα καλλυντικών όπου συνήθως βρίσκεται αναμεμειγμένο με καλλυντικό mineral oil και είναι μια πολύ καλή και οικονομική επιλογή.

Το συγκεκριμένο έλαιο ιδανικά το απλώνεις σαν κρέμα σώματος όποτε θες και περιμένεις λίγο μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Μία χρήση του την οποία έχω αγαπήσει εγώ είναι να το απλώνω σε ελαφρώς νωπά μαλλιά (στις άκρες) μετά το μπάνιο (χωρίς ξέπλυμα). Ενυδατώνει και αφήνει μια υπέροχη μυρωδιά σε κάθε μέρος του σώματος.

Έλαιο Καρύδας

coconut-oil

Ιδιαίτερα αγαπημένο εδώ και πολύ καιρό από bloggers και μη, το λάδι καρύδας είναι ένα ακόμα έλαιο με σύνθεση που μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα και υπέροχη μυρωδιά. Βρίσκεται στα ίδια μέρη με το έλαιο argan και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το λάδι καρύδας και ως υποκατάστατο ντεμακιγιάζ, με θετικά σχόλια μέχρι στιγμής.

Έλαιο σταφυλιού

grapeseed-oil

Λιγότερο διαδεδομένο από τα υπόλοιπα, το έλαιο σταφυλιού συνήθως βρίσκεται αναμεμειγμένο με άλλα έλαια σε προϊόντα καλλυντικών. Πιθανώς μπορεί να βρεθεί και σε φαρμακεία, αλλά δεν το έχω συναντήσει μέχρι στιγμής. Απορροφάται πολύ εύκολα από την επιδερμίδα και έχει μια ανεπαίσθητη, ευχάριστη μυρωδιά.

Το έλαιο σταφυλιού μπορεί να βρεθεί αναμεμειγμένο με χρυσόσκονη και συστατικά που προκαλούν εφέ μαυρίσματος, το οποίο ίσως δε σου ακούγεται τόσο καλή ιδέα, αλλά θα αφήσει το δέρμα σου απίστευτα απαλό και σέξυ (και δε χρειάζεται να φοβάσαι ότι θα θυμίζεις πολυέλαιο, η χρυσόσκονη είναι πολύ διακριτική στην προκειμένη).

Έλαιο jojoba

jojoba-oil

Συνήθως βρίσκεται σε προϊόντα για νύχια και μαλλιά και έχει πολύ κοντινή σύνθεση με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδα. Η τιμή του κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα και φαρμακεία. Όπως όλα τα έλαια που ανέφερα (εκτός από το ελαιόλαδο) δε χρειάζεται ξέπλυμα και είναι ίσως το λάδι που απορροφάται πιο γρήγορα από όλα.

Η πιο συνήθης χρήση του είναι στα νύχια, με πολλές nail artists να πίνουν νερό στο όνομά του.

Όποιο από αυτά και αν επιλέξεις, σίγουρα θα εθιστείς κι εσύ στην ενυδάτωση που προσφέρουν αυτά τα θαυματουργά προϊόντα.

[via]