Τεχνολογία

Letrons: Tα αυτοκίνητα ρομπότ

letrons - Letrons: Tα αυτοκίνητα ρομπότ

Ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα έρχεται να μας παρουσιάσει η Letvison η οποία δημιουργεί τα πρώτα αυτοκίνητα ρομπότ, σε συνεργασία με την Intel και την Microsoft.

Μικροί γνωρίσαμε τα Transformers, τα εξωγήινα ρομπότ τα οποία από αυτοκίνητα μεταμορφώνονται σε πραγματικούς, ατσάλινους μαχητές για να προστατέψουν τον γαλαξία. Η μάχη μεταξύ τα Autobots του Optimus Prime και των Decepticons κρατά χιλιάδες χρόνια. Από την πρώτη προβολή της σειράς κινουμένων σχεδίων, στο μυαλό μικρών και μεγάλων είχε δημιουργηθεί η απορία, είναι εφικτό να υπάρχουν στην πραγματικότητα αυτά τα ρομπότ;  Η απάντηση είναι ναι.

Τα νέα αυτά ρομπότ σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της φουτουριστικής εξέλιξης και ανάπτυξης της εταιρίας, η οποία θέλει να πρωτοτυπήσει και να κάνει αισθητή τη παρουσία της στο χώρο της αυτοκίνησης.

Το πρώτο μοντέλο ονομάζεται ANTIMON και χρειάστηκαν οκτώ ολόκληροι μήνες για την κατασκευή του. Στη ομάδα κατασκευής, εργάστηκαν 16 άτομα εκ των οποίων οι 12 ήταν μηχανικοί.

Η ίδια η εταιρία πρόλαβε να ενημερώσει ότι τα αυτοκίνητα, δεν μπορούν να οδηγηθούν σε κανονικούς δρόμους, αλλά μπορεί κάποιος να τα χειριστεί με ένα ειδικό χειριστήριο. Αλλά στο μέλλον στοχεύουν στο να μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης, να τα οδηγήσει κανονικά όπως όλα τα άλλα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν έως σήμερα.

Στόχος μέσα στους επόμενους μήνες, είναι να παρουσιάσει και άλλα μοντέλα στο κοινό και φυσικά στο μακρύ μέλλον να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά, από τους αγοραστές.