Food

Το κοτόπουλο με μπέικον, μανιτάρια και θυμάρι είναι απ’τα καλύτερα φαγητά!

thumbnail_%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd-648x400

Αυτό το κοτόπουλο είναι ειλικρινά από τα καλύτερα γεύματα που έχετε ετοιμάσει. Η γεύση του είναι ότι καλύτερο ίσως έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

200γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες

6 φέτες μπέικον μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ψήνουμε 20 στον φούρνο και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

[via]