Γεύσεις

Το αρνάκι με δενδρολίβανο και κρούστα γιαουρτιού θα αρέσει σε όλους!

Μία συνταγή για να φτιάξεις σήμερα και να το απολαύσουν όλοι στο σπίτι.

Υλικά:

600 γραμ. αρνί κομμένο σε κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 γραμ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κρόκο αυγού
100 ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το αρνί μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγα υγρά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει αρκετά η σάλτσα. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον κρόκο και την κρέμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το κρέας σε γιουβετσάκι και καλύπτουμε με το μείγμα του γιαουρτιού. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

[via]

X