Sex & Σχέση

7 τσακωμοί που κανένα ζευγάρι 20χρονων δε θα αποφύγει σε μία σοβαρή σχέση!

tsakwmeno zeugari 620x420 - 7 τσακωμοί που κανένα ζευγάρι 20χρονων δε θα αποφύγει σε μία σοβαρή σχέση!

Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αποτελούν θεμέλιο λίθο σε μία σοβαρή σχέση 20χρονων. Ανάλογα και με τη φύση και το περιεχόμενό τους, υπάρχουν τσακωμοί που πρέπει και είναι γόνιμο να συβαίνουν. Δε γίνεται να είναι όλα ρόδινα στις σχέσεις μας, είτε τις ερωτικές, είτε τις φιλικές ή ακόμη και τις οικογενειακές.

Αν ήταν όλα τέλεια άλλωστε, όχι μόνο θα βαριόμασταν αλλά δεν θα υπήρχε και καμία εξέλιξη με το πέρασμα του χρόνου. Η συγκαταβατικότητα πράγματι μερικές φορές βοηθάει αλλά αν ο ένας συμβιβάζεται μονίμως με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου ή το αντίστροφο, τότε δε μιλάμε για σχέση. Ή τουλάχιστον, δε μιλάμε για υγιή σχέση…

Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν 7 από τους πιο κοινούς λόγους που ένα ζευγάρι θα τσακωθεί, θα «σκοτωθεί» αλλά εν τέλει, θα το ξεπεράσει:

1. Για τις διακοπές

Οι διακοπές είναι από τις καλύτερες περιόδους κατά τη διάρκεια μιας σχέσης. Σου επιτρέπουν να χαλάρωσεις, να διακεδάσεις και να περάσεις χρόνο με τον/τη σύντροφό σου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, υπάρχει ένα βασικό κολληματάκι. Βλέπεις, μπορεί ο/η φίλος/η σου να θέλει να περάσει και τις 15 ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων στο σπίτι, το κρεβάτι και βλέποντας ταινίες, τη στιγμή που εσύ ονειρεύεσαι εξόδους, ποτά και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο τσακωμός σ’ αυτήν την περίπτωση είναι αναπόφευκτος, με υπομονή και υποχωρήσεις ωστόσο, θα βρεθεί η λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

tsakwmoi1

2. Για τα χρήματα

Τα χρήματα είναι το συνηθέστερο και χρόνιο πρόβλημα κρατών ολόκληρων, υπήρχε περίπτωση να την γλιτώσουν οι σχέσεις δύο ερωτευμένων ανθρώπων; Προφανώς όχι! Το ότι εκείνος/η έχει βρει τη δουλίτσα του/της και είναι σε θέση να πηγαίνει κάθε μέρα T.G.I Friday’s, δε σημαίνει πως μπορείς να ακολουθήσεις σ’ αυτούς τους ρυθμούς. Και τα σουβλάκια στην τελική, μια χαρά είναι. Ακούγεται κάπως χαζός λόγος για …φασαρία, αν το καλοσκεφτείς όμως, δεν είναι τέτοιος. Διότι μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, ανακαλύπτεις τον χαρακτήρα του άλλου, πόσο σημαντικά είναι για εκείνον/η αλλά και για σένα τα υλικά αγαθά και κατά πόσο ταιριάζετε πραγματικά.

tsakwmoi2

3. Για τον χρόνο που περνάτε μαζί

Αν είχες σχέση μεγαλύτερη των τριών μηνών και δεν έχετε τσακωθεί για τον χρόνο που περνάτε μαζί, τότε προφανώς κάτι …λάθος κάνατε. Άλλοτε το άλλο σου μισό θα παραπονιέται πως δε βλέπεστε καθόλου κι άλλοτε θα είσαι εσύ εκείνος/η που θα αισθάνεσαι οτι απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλον. Ταυτόχρονα, ξεκινούν τα παράπονα περί προτεραιοτήτων και πως οι κολλητοί/ές σου είναι σημαντικότεροι/ες από εκείνον/η και τούμπαλιν. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη πραγματική κρίση σε κάθε ζευγάρι, η εξέλιξη της οποίας δείχνει πόσο ισχυρή είναι μία σχέση και κατά πόσο έχει μέλλον ή όχι.

tsakwmoi3

4. Για τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής σας

Κάπου εδώ αρχίζουν να ξεχωρίζουν οι πραγματικά σοβαρές σχέσεις από τις περιστασιακές. Διότι μέσα από τις διαφωνίες για σημαντικές αποφάσεις της ζωής, είτε δικές σου είτε του/της συντρόφου σου, γνωρίζεις πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου τη στιγμή που κι εκείνος γνωρίζει σε βάθος τον δικό σου χαρακτήρα. Τον πρώτο καιρό θα προσπαθείς να του/της επιβάλλεις τη γνώμη σου, ενώ κι εκείνος/η θα κάνει το ίδιο μαζί σου. Αν όμως, ο έρωτας και η αγάπη είναι αρκετά ισχυρά και βαθιά συναισθήματα στη σχέση σας, τότε το εμπόδιο θα ξεπεραστεί. Αρκεί να καταλάβετε πως κανείς δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και πως όλοι έχουν δικαίωμα στην επιλογή. Έστω και στη λανθασμένη…

tsakwmoi4

5. Για τις ανασφάλειες του καθενός

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες που μας κάνουν να παραλογιζόμαστε και να ξεφεύγουμε κάποιες φορές. Οι ανασφάλειες μέσα σε μία σχέση μειώνονται, αλλά δεν εξαφανίζονται. Αργά ή γρήγορα και πολύ πιθανό να προκαλέσουν …πεδίο μάχης! Η αβεβαιότητα για τα συναισθήματα του άλλου, η ανάγκη για συνεχόμενη προσοχή, και η έλλειψη αυτοπεποίθησης για την εξωτερική εμφάνιση προκαλούν σοβαρούς τριγμούς σε μία σχέση. Αρκεί να συνειδητοποιήσετε πως τόσο οι κρίσεις ζήλιας όσο και η απιστία (ναι κι αυτή), πηγάζουν από τις παραπάνω ανασφάλειες. Κι όπως πολύ καλά ξέρετε, πρόκειται για τους δύο βασικότερους λόγους χωρισμού των νέων ανθρώπων, άρα και για τις φασαρίες μεταξύ τους.

tsakwmoi5

6. Για το σεξ

Το σεξ είναι βασικός, αν όχι ο βασικότερος πυλώνας σε μία σχέση. Η ποιότητα, η συχνότητα, ο τρόπος που αυτό γίνεται καθώς και το συναίσθημα που βγαίνει μέσα από την ερωτική πράξη, ενδέχεται να προκαλέσουν σημαντικούς τσακωμούς και διαμάχες σ’ ένα ζευγάρι. Αναφορικά με το σεξ ως αιτία φασαρίας, η μόνη λύση είναι η ώριμη συζήτηση και η κατανόηση των αναγκών του ενός και του άλλου. Παράλληλα, μέσα από τη συζήτηση για το σεξ και τις προεκτάσεις του, πολύ πιθανό να λυθούν ως δια μαγείας και πολλές ακόμη διαφωνίες. Στην τελική, φαντασιώσεις είναι αυτές, αν ικανοποιηθούν, όλα μοιάζουν καλύτερα και πιο όμορφα…

tsakwmoi6

7. Για τις αλλαγές που (λογικά) έρχονται μέσα στη σχέση

Αν υπάρχει ένα πράγμα σίγουρο για τις ερωτικές σχέσεις, τότε αυτό είναι πως αλλάζουν μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Φτάνουν στο πικ τους, βαλτώνουν, αναγεννιούνται και πάει λέγοντας. Αυτό το «roller coaster» λοιπόν, είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκαλεί εντάσεις κι εκρήξεις. Μια πραγματικά σοβαρή και βαθιά σχέση όμως, ξεπερνά τις αλλαγές και κατ’ επέκταση τις εντάσεις, χωρίς να φθαρεί ανεπανόρθωτα. Αντιθέτως, βγαίνει ακόμη πιο ισχυρή απ’ όλη τη διαδικασία. Καταλαβαίνετε ωστόσο, πως κάτι τέτοιο είναι σχετικά σπάνιο να συμβεί κι όταν συμβαίνει, μιλάμε για δεσμούς που έχουν μέλλον. Πολύ μέλλον…

tsakwmoi7

 

via