Τεχνολογία

Volvo: Τα αυτοκίνητα που επικοινωνούν

054256 volvo car corporation improves safety with communicating cars.1 lg 1024x723 - Volvo: Τα αυτοκίνητα που επικοινωνούν

Ευχάριστα νέα φέρνει η εταιρία της Volvo σε όλους τους οδηγούς της Ευρώπης. Έως το τέλος του χρόνου, όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας στην Ήπειρο, θα επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα.

Το νέο αυτό σύστημα, θα λειτουργεί με ενημέρωση από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο επικοινωνίας για την ασφάλεια των οδηγών. Μέσα από αυτό το δίκτυο οι οδηγοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πιθανά εμπόδια στους δρόμους, ατυχήματα ή αλλαγές σε καιρικά φαινόμενα. Έτσι οι οδηγοί που θα ακολουθούν θα γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Για την επικοινωνία αυτή θα χρειαστεί σύνδεση στο διαδίκτυο, σε έναν ειδικό Cloud Server ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες, στους οδηγούς αυτοκινήτων της Volvo.

Παρόλα αυτά η Volvo δεν είναι η πρώτη εταιρία στο χώρο η οποία φέρνει αυτή την τεχνολογία στα αυτοκίνητα. Ο Γερμανικός κολοσσός Mercedes έχει κάνει κάτι παρόμοιο αλλά και η Γιαπωνέζικη εταιρία Toyota. Αλλά και άλλες εταιρίες του χώρου βρίσκονται στο στάδιο παρασκευής αυτού του συστήματος.

Η τεχνολογία πολλές φορές μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε βαθμό που ακόμη και ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί. Το σημαντικό είναι ο ίδιος ο άνθρωπος να το θέλει. Σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για πιο ασφαλή οδήγηση, αν όλες οι εταιρίες συνεργαστούν για το κοινό καλό.