Sex & Σχέση

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε άντρας που θέλει να βγει από την …friendzone!

friendzone 620x420 - Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε άντρας που θέλει να βγει από την ...friendzone!

Ένα είναι ξεκάθαρο από τις σχέσεις και τις παρέες που είχα έως τώρα με άντρες. Όλοι τους θέλουν να βγουν επιτέλους από την «Friendzone»! Όχι ότι οι γυναίκες δε βιώνουν κάτι αντίστοιχο βέβαια. Απλά όχι τόσο συχνά και σε τόσο έντονο βαθμό.

Όλοι μας παραδεχόμαστε πάντως, πως δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να μένεις κολλημένος στην Friendzone ενώ θέλεις κάτι παραπάνω από το άτομο που έχεις απέναντί σου και δεν σου αρκεί το «απλά φίλοι».

Ούτε εσύ φταις αν δεις ερωτικά την …φίλη σου, ούτε κι εκείνη όμως, αν απλά σε βλέπει μόνο σαν φίλο. Πώς λοιπόν, μπορεί ένας άντρας να βγει από την ενοχλητική κατάσταση της «Frienzone»; Αυτά είναι 7 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να …ξεφύγεις:

1. Υπολόγισε το ρίσκο των πράξεών σου

Πριν πάρεις την απόφαση να βγεις από τη Friendzone θα πρέπει να σκεφτείς το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί. Αν η κοπέλα σε θεωρεί φίλο της και τίποτα παραπάνω από αυτό, το μόνο που θα καταφέρειςπαραδεχόμενος τα συναισθήματά σου, είναι να καταστρέψεις την μέχρι τώρα, φιλική σχέση σας. Αν βέβαια νιώθεις ότι δεν μπορείς να το κρατήσεις άλλο μέσα σου, τότε πάρε το ρίσκο με τις όποιες συνέπειές του.

2. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Πρέπει να αναλύσεις τα πάντα με απόλυτη ειλικρίνεια. Υπάρχει αμοιβαία χημεία; Σου μιλάει για άντρες με τους οποίους φλερτάρει ή παίζει φάση; Κάνει σχέδια με σένα  ή προτιμά να μη μένει ποτέ μόνη μαζί σου και να βρίσκονται πάντα κι άλλα άτομα γύρω σας; Αυτές είναι κρίσιμες ερωτήσεις στις οποίες θα πρέπει να απαντήσεις ειλικρινά για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

3. Κατάστρωσε το «σχέδιο δράσης» σου

Αφού αποφάσισες να κάνεις το επόμενο βήμα, πρέπει καταστρώσεις το σχέδιό σου με κάθε λεπτομέρεια. Σκέψου τι ξέρεις γι’ αυτήν. Πώς αντιμετωπίζει τις συγκρούσεις μαζί σου; Πώς της έχουν συμπεριφερθεί άντρες στο παρελθόν; Μιλάει για τα συναισθήματά της; Τι την ανάβει; Οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το τέλειο σχέδιο στο μυαλό σου.

4. Σκέψου τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Σενάριο 1: Ο άντρας φανερώνει στην κοπέλα ότι θέλει να είναι κάτι παραπάνω από φίλοι. Εκείνη του λέει ότι η φιλική τους σχέση είναι πιο πολύτιμη από την ερωτική που ενδεχομένως προέκυπτε. Αυτός δείχνει να το αποδέχεται, ωστόσο μετά από λίγο επιστρέφει ξανά με νέα κίνηση και στο μέλλον και με τρίτη.

Μην γίνεις αυτός ο τύπος άντρα! Αν σου ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει κάτι παραπάνω, τότε οι πιθανότητες να αλλάξει γνώμη μέσα σε κάποιες εβδομάδες είναι λιγότερες από …ελάχιστες.

Σενάριο 2: Ο άντρας λέει: «Μου αρέσεις ερωτικά. Θες να δούμε αλλιώς την σχέση μας;» Η κοπέλα γοητεύεται μεν, αλλά του δηλώνει πώς τον βλέπει σαν φίλο και τίποτα παραπάνω. Ο άντρας εξοργίζεται και της φέρεται άσχημα, λέγοντας διάφορα ψέματα στους κοινούς τους φίλους.

Ό,τι χειρότερο και παιδιάστικο από μέρους σου. Το ότι μία κοπέλα δεν σε βλέπει ερωτικά στην παρούσα φάση, δε σημαίνει οτι αξίζει να της φερθείς μ’ αυτόν τον τρόπο. Αντιθέτως, θα έπρεπε να εκτιμήσεις την ειλικρίνειά της. Σοβαρά, μην το κάνεις ποτέ!

5. Όταν βρεθεί η σωστή στιγμή, κάνε την κίνησή σου

Η βιασύνη είναι ο χειρότερος εχθρός σ’ αυτά τα πράγματα. Αν έχεις όλα τα σημάδια κι αισθάνεσαι την χημεία μεταξύ σας στον αέρα, τότε ναι, κάνε την κίνησή σου. Πίστεψέ με, όταν βρεθεί το σωστό timing θα είσαι ο πρώτος που θα το καταλάβεις. Πάρα πολλές σχέσεις έχουν ξεκινήσει έτσι άλλωστε. Από φιλίες δηλαδή. Και μάλιστα είναι οι πιο δυνατές και ρομαντικές, κατά την γνώμη μου.

6. Αν χρειαστεί, αποδέξου την ήττα σου

Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως περίμενες, δώσε της μία απάντηση που δεν θα περιμένει, του τύπου: «Είσαι υπέροχη όπως και να’χει και σίγουρα δεν μπορείς να με κατηγορήσεις που προσπάθησα! Χα Χα!». Θα σε θαυμάσει και θα σε σεβαστεί. Η ωριμότητα είναι σέξι. Τόσο σέξι που ενδεχομένως είναι η κίνηση ματ σου…

7. Αν σε φτύνει μόνο και μόνο επειδή της αρέσει η προσοχή, φύγε μακριά

Κλισέ, μπανάλ, δεν ξέρω πως θα το χαρακτηρίσεις αυτό που θα σου πω αλλά ειλικρινά, η τύπισσα δεν σου αξίζει! Ούτε τον χρόνο σου, ούτε την προσπάθειά σου, ούτε και τα συναισθήματά σου. Σε θέλει στην ζωή της επειδή έτσι την βολεύει για να επιβεβαιώνεται. Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις τον χρόνο σου με τέτοιου είδους ανθρώπους. Βγες έξω και είναι σίγουρο πως θα γνωρίσεις εκείνη που σου ταιριάζει αληθινά. Ή απλά, κοίταξε γύρω σου…

[via]