Food

Τα σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι ό,τι πρέπει για τις σοκολατένιες λιγούρες

%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b2%ce%bf

Το μυστικό για τις σοκολατένιες λιγούρες σου είναι αυτό. Και είναι τόσο νόστιμο!

Υλικά

12 τετράγωνα μπισκότα

3 φλιτζάνια τσιπ σοκολάτας γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι

1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Λιώνουμε το 1 ½ φλιτζάνια σοκολάτας με ένα κουταλάκι λάδι σε έναν φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βυθίζουμε το μπισκότο στη σοκολάτα και τοποθετούμε τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.Παράλληλα ενώ η σοκολάτα παγώνει ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το γάλα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσες μπάλες ζύμης και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πιέζουμε τη ζύμη πάνω από κάθε μπισκότο με τα άκρα μας μέχρι η ζύμη να είναι όμορφα κατανεμημένη πάνω στο μπισκότο. Λιώνουμε τα υπόλοιπα 1 ½ φλιτζάνια τσιπ σοκολάτας με το υπόλοιπο λάδι και με ένα κουτάλι σκεπάζουμε το κάθε μπισκότο ενώ τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ενώ η σοκολάτα καλύπτονται οι κροτίδες του Graham τη σύσταση, τη γέμιση φυστικοβούτυρο με την ανάμιξη του φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. (Μερικές φορές απλά πιο εύκολο στο τέλος να αναμειγνύεται με τα χέρια σας) Roll σε 12 ίσες μπάλες ζύμης και την ψύχρα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

[via]