Food

Η σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα μας θυμίζει τα κλασικά μας πρωινά!

%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b6%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-617x400

Τώρα που έχεις επιστρέψει στη δουλειά και χρειάζεσαι κάτι για το δεκατιανό γιατί δεν δοκιμάζεις αυτή τη συνταγή;

Υλικά:

2 και 1/4 κουταλάκι μαγιά

1 και 1/3 φλυτζάνια (320ml) ζεστό νερό

3 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη: 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά γάλα

Για τη γέμιση: 8 φέτες τυρί ή 2 φλιτζάνια τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσένταρ)

16 λεπτές φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και στη συνέχεια το αφήνουμε για πέντε λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο και αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές για περίπου πέντε λεπτά. Εάν η ζύμη σας είναι αρκετά υγρή προσθεστε λίγο αλεύρι ακόμα. Μετά το τέλος του ζυμώματος η ζύμη θα πρέπει να είναι λεία και ελαστική. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ενώ καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη αφήνοντας να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και αλείφουμε με ελαιόλαδο καλά ένα ταψί.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη στο μισό. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε μισό σε τέταρτα δημιουργώντας έτσι 8 κομμάτια. Ανοίγουμε καλά κάθε φύλλο με τον πλάστη και τοποθετούμε τυρί και ζαμπόν ενώ στη συνέχεια το κλείνουμε τσιμπώντας τις άκρες ώστε να κλείσει καλά και περνάμε καλά το πάνω μέρος με το μείγμα αυγού. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

[via]