Ομορφιά

Πως να αποκτήσεις γυμνασμένο σώμα χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ!

fit 750x400 - Πως να αποκτήσεις γυμνασμένο σώμα χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ!

Ποιος είπε ότι για να γίνεις fit πρέπει να λιώνεις στο γυμναστήριο ξοδεύοντας χρήματα για την συνδρομή; Όλα στην ζωή είναι θέμα τακτικής και στόχων. Αν θες να βάλεις περισσότερη γυμναστική στην καθημερινότητα σου, τότε μπορείς και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω εμπειρικές συμβουλές:

1. Περπάτα, περπάτα, περπάτα

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι το περπάτημα βοηθάει πάρα πολύ. Αντί λοιπόν να πας για έναν ακόμα καφέ με την φίλη σου, μπορείτε να πείτε τα νέα σας περπατώντας σε ένα πάρκο ή κάνοντας απλά μια βόλτα στο κέντρο. Δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, επένδυσε στο περπάτημα. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις τις δουλειές του ΣΚ χωρίς να παίρνεις αυτοκίνητο.

2. Ξεκίνα το τρέξιμο

Μην περιμένεις στην αρχή να βγάλεις χιλιόμετρα ή να τρέχεις 15 λεπτά ασταμάτητα. Ξεκίνα σιγά-σιγά και όσο αντέχει ο οργανισμός σου (για να μην απογοητευτείς κιόλας) και θα δεις τέλεια αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Το σώμα σου θα σφίξει, ιδιαίτερα τα πόδια, και η αντοχή σου θα αυξηθεί. Το τρέξιμο είναι ιδανικό αν είχες μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, μιας και θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις τα προβλήματα σου.

3. Ανέβα από τις σκάλες

Ξέρω, το ασανσέρ είναι πολύ δελεαστικό ειδικά όταν είσαι ξεθεωμένη, αλλά προσπάθησε να ανεβαίνεις στο σπίτι ή στην δουλειά σου από τις σκάλες. Αυτό που θα καταφέρεις είναι να είσαι σε φόρμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

4. Δες διάφορες ασκήσεις στο youtube

Το youtube είναι ένας μικρός θησαυρός. Μπορείς να βρεις τα πάντα σχετικά με το θέμα που σε αφορά, ειδικά όσον αφορά tutorials και ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνη σου σπίτι. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα των 15 λεπτών που είναι πολύ αποτελεσματικά και σχετικά εύκολα.

5. Δώσε πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σου

Άλλαξε συνήθειες που επιβαρύνουν τον οργανισμό σου όπως το να μένεις ξύπνια ως αργά και την επόμενη μέρα να πρέπει να ξυπνήσεις πρωί για την δουλειά. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται και σιγά σιγά θα αλλάξεις πολλές κακές συνήθειες. Αν για παράδειγμα δουλεύεις σε γραφείο και νιώθεις έντονους πόνους στην μέση, τότε αφιέρωσε 10 λεπτά και περπάτησε μέχρι να ξεπιαστούν οι μύες.

[via]