Food

Πας στοίχημα ότι αυτό το μπισκοτογλυκό θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά;

%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c

Η παρακάτω συνταγή είναι μια από αυτές που πρέπει να αποθηκεύσεις γιατί θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Υλικά

28 μπισκότα πτι μπερ

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζάνι τεμαχισμένα πεκάν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και βανίλια. Απλώνουμε στη συνέχεια ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Απλώνουμε τα πεκάν πάνω από το μείγμα και ψήνουμε για 12 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα και απολαμβάνουμε.