Ομορφιά

Μυστικά για όμορφα φρύδια

238 - Μυστικά για όμορφα φρύδια

Όταν έχεις πελάτες την Rihanna, πριγκίπισσες από την Σαουδική Αραβία και άλλες προσωπικότητες, ασφαλώς ξέρεις ένα – δύο πράγματα για την ομορφιά!

Η διάσημη Sania Vucetaj μας αποκαλύπτει και μας συμβουλεύει, πώς να αποκτήσουμε υπέροχα, τέλεια φρύδια!

Ελάτε λοιπόν να ακολουθήσουμε βήμα – βήμα τις συμβουλές της για τέλεια φρύδια!

Η μορφή των φρυδιών

Τα γεμάτα φρύδια είναι όμορφα, όμως αν τα δικά μας δεν είναι αλλά έχουν σωστό σχήμα, δεν πειράζει. Θα χρησιμοποιήσουμε μακιγιάζ για να προσθέσουμε βάθος και να συμπληρώσουμε τα κενά. Δείτε λοιπόν πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι και μολύβι για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Κάντε μια καλή αρχή

Κοιτάξτε το σχήμα του φρυδιού σας πριν ξεκινήσετε. Το μπροστινό μέρος του θα πρέπει να ευθυγραμμίζετε με το πάνω μέρος της μύτης.

Ορίστε τις γραμμές του φρυδιού

Γεμίστε τα φρύδια σας πριν τα μαδήσετε. Με τον τρόπο αυτό δεν θα το παρακάνετε. Χρησιμοποιώντας το λεπτό μολύβι λοξά από την αρχή του φρυδιού στο παχύ του μέρος, πηγαίνετε προς το τέλος του με μία πιο λεπτή γραμμή. Το τόξο πρέπει να είναι περίπου τρία τέταρτα πίσω από την αρχή της μύτης. Από εκεί, η ουρά θα πρέπει να λεπταίνει και να ακολουθεί τη γωνία του ματιού.

Βουρτσίστε προς τα πάνω

Αφού λοιπόν έχετε σχηματίσει το επιθυμητό σχήμα των φρυδιών σας, βουρτσίστε καλά προς τα πάνω για να δώσετε όγκο.

Μαδήστε τις ανεπιθύμητες τρίχες

Μόλις τελειώσετε και με το βούρτσισμα, απομακρύνετε με το τσιμπιδάκι τις ανεπιθύμητες τρίχες. Η Vucetaj συμβουλεύει, μην πειράξετε τις τρίχες πάνω από το φρύδι, μόνο από κάτω στην καμάρα του. Το αντίθετο θα έχει σαν αποτέλεσμα να «φέρει» το τόξο του φρυδιού προς τα κάτω. Και όχι προς τα πάνω όπως θέλουμε. Επίσης συμβουλεύει να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον καθρέφτη μας για να δούμε καλύτερα τι έχουμε κάνει. Σκέφτεστε την αποτρίχωση;  Δεν συμφωνεί καθόλου. Η μέθοδος αυτή τραβάει άσχημα την ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων και δεν προσφέρει την ακρίβεια που έχουμε με το τσιμπιδάκι.

Δείτε τα ανοίγματα

Το κάτω μέρος του φρυδιού είναι το πιο κρίσιμο σημείο για να γεμίσουμε με το μολύβι μας. Δείτε με προσοχή στο μπροστινό μέρος του και στην εσωτερική καμάρα τι λείπει.

Γεμίστε το κενό

Χρησιμοποιώντας το μολύβι των φρυδιών γεμίστε το κενό αυτό στο μπροστινό μέρος της καμάρας. Η Vucetaj χρησιμοποιεί ένα δικό της μολύβι με ελάχιστο κερί. Γιατί όπως λέει, τα μολύβια φρυδιών με κερί δίνουν τις περισσότερες φορές ένα βαρύ αποτέλεσμα. Που δεν είναι βέβαια καθόλου όμορφο.

Τακτοποιήστε τις περίσσειες τρίχες

Δεν θέλετε να κόψετε  τα φρύδια σας εκτός και αν είναι απολύτως αναγκαίο. Έχετε δίκιο, όσο κόβουμε τις τρίχες των φρυδιών μας τόσο πιο σκληρές θα γίνουν. Όμως μερικές φορές μία μικρή «περιποίηση» είναι εντάξει. Χρησιμοποιείστε μία μικρή βούρτσα και οδηγήστε τις τρίχες προς τα επάνω προς το μέτωπο. Αν μερικές από αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες, κόψτε τις με προσοχή.

Πηγαίνετε τώρα στην αρχή

Αφού βγάλατε τα φρύδια σας και τα περιποιηθήκατε, ίσως το μολύβι να έχει ξεθωριάσει. Πηγαίνετε λοιπόν πίσω και συμπληρώστε όπου χρειάζεται. Τώρα είστε έτοιμες να ασχοληθείτε με το άλλο σας φρύδι.

Προσπαθήστε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα

Επαναλάβετε τα ίδια ακριβώς πράγματα και με αυτό το φρύδι. Προσέξτε να είναι οι κορυφές των τόξων στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Μην ξεχάσετε να βάλετε πούδρα

Μόλις τελειώσετε, απλώστε λίγη ημιδιάφανη πούδρα στα φρύδια σας για να σταθεροποιηθεί το μολύβι. Η πούδρα θα ελαττώσει την λιπαρότητα του δέρματος και θα κρατήσει το μακιγιάζ των  φρυδιών σας φρέσκο και όμορφο για πολύ ώρα.
Εμπρός λοιπόν μην αμελείτε τα φρύδια σας. Τώρα έχετε όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για ακόμη πιο όμορφα μάτια.